‘RTL 5 begint steeds meer op RTL 4 te lijken’

Tv-kenner Bert van der Veer vindt het commercieel en inhoudelijk onverstandig dat RTL 5 steeds meer op RTL 4 begint te lijken. Dat heeft hij laten weten op BNR Nieuwsradio. Van der Veer vindt dat het de verkeerde kant op gaat met RTL 5. “Ik vind dat RTL 5 op het ogenblik zo ongelooflijk hybride aan het worden is en steeds meer op RTL 4 begint te lijken. Idols keert niet terug op RTL 4, maar op RTL 5. Je ziet ook heel veel presentatoren switchen van RTL 4 naar RTL 5 en weer terug.

Als voorbeeld noemt hij Lieke van Lexmond, Jan Kooijman en Anouk Smulders. “En je ziet Dino Asporaat op zaterdagavond een show doen op RTL 4 en op donderdagavond een talkshow doen op RTL 5.”

En dat is er nog het programma Nederland in de Auto, aldus Van der Veer. “Dat was bestemd voor RTL 4 en dat werd na één aflevering, hatsiekidee, verplaatst naar RTL 5.

Wanbeleid van Erland Galjaard, oordeelt hij. “Erland Galjaard is de baas van RTL 4, maar ik denk dat we ook wel een beetje kunnen stellen dat hij de baas is van RTL 5.”

Het is een RTL 4-achtige zender aan het worden. Dat vind ik jammer. Ik vind het leuker als het zijn eigen gezicht houdt en dat lijkt me ook commercieel interessanter.”

RTL 4 is een familiezender en richt zich op boodschappers tussen de 20 en 49 jaar. RTL 5 richt zich op een jongere doelgroep.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen