Vlaamse serie De Ridder is kijkcijferflop op NPO 1

Foto: VARANederland loopt niet warm voor de Vlaamse misdaadserie De Ridder over een openbaar aanklager in Gent. De serie trekt weinig bekijks op de woensdag van NPO 1, ’s lands meest bekeken tv-zender. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Ridder begon vorige week met een magere 579.000 kijkers (11 procent) en zit niet in de lift omhoog: gisteren keken er 573.000 mensen (10 procent). En dat terwijl de serie na prime time-winnaar Floortje Naar Het Einde Van De Wereld staat.

Het reisprogramma van Floortje Dessing wist vorige week 1,8 miljoen kijkers te bekoren en scoorde gisteren – tegenover het voetbal 1,6 miljoen kijkers. Dat betekent dat NPO 1 een miljoen kijkers verliest als De Ridder begint.

De tweede aflevering van De Ridder scoorde maar liefst 51 procent onder het avondgemiddelde van NPO 1, een bijster slechte score.

De Ridder speelt zich af in Gent en behandelt elke aflevering een nieuw dossier, vanaf de aanklacht via de behandeling door de rechtbank tot de uitspraak, gezien vanuit het oogpunt van het Openbaar Ministerie.

De stad Gent heeft bijgedragen aan het maken van de serie. Het parket van het Gentse gerecht liet zijn magistraten de scenaristen adviseren en de Gentse rechtbank stond toe dat het gerechtshof gebruikt werd voor de opnames.

De Ridder wordt uitgezonden door AvroTros.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen