‘Verkeersshow SBS 6 heeft ramptoeristische trekjes’

Foto: SBS ElvinHet tv-programma De Gevaarlijkste Wegen van Nederland van SBS 6 heeft ‘ramptoeristische trekjes’, terwijl het dat niet nodig heeft. Dat schrijft tv-recensent Marcel Peereboom Voller vandaag in De Telegraaf. De André van den Toorn-reeks wordt ‘opgeleukt’ met dashcam-beelden van ongevallen. “Dat is onnodig, want het idee om wegbeheerders en gemeenten het vuur na aan de schenen te leggen om actie te ondernemen is prima, past goed bij SBS6 én in de lijn van Wegmisbuikers.

Bovendien is het programma licht sensatiezuchtig, vindt Voller. Zo werd het verhaal van Harry, die bij gebrek aan actie vanuit de gemeente maar zelf stopbordjes in elkaar knutselde, erg uitgemolken, vindt hij.

De makers hebben ervoor gekozen om de filmpjes van Harry niet drie, maar wel vier keer te laten zien, voorzien van ronkend commentaar.

De Gevaarlijkste Wegen van Nederland begon zondag met een voorzichtige half miljoen kijkers. Het programma had last van zware concurrentie van met name Miljoenenjacht.

Lees de hele column van Voller vandaag in De Telegraaf (via Blendle).

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen