NOS-baas Jan de Jong vindt NPO te bemoeizuchtig

NOS-baas Jan de Jong vindt de NPO iets te bemoeizuchtig. Dat laat hij weten in Villamedia. Volgens De Jong legt de NPO nog niet haar wil op, maar ‘het schurkt er wel tegenaan’. Hij vindt dat de omroepen over de inhoud gaan en níet de NPO. “Als wij extra zendtijd vragen voor sport, is het goed om te overleggen over de plaats in het schema. Maar of we dat doen voor atletiek of voor voetbal, moeten de redactie en hoofdredactie van NOS Sport zelf bepalen. Hetzelfde geldt voor het nieuws.

De Jong vindt dat de NPO een stapje terug moet doen. “Centrale coördinatie is goed, maar de NPO moet niet bepalen aan welk onderwerp wij aandacht besteden.”

Nu bemoeit zij zich ook al met presentatoren en thema’s. Dat gaat ons te ver. Wij gaan over de inhoud en de NPO gaat over de programmering, diversiteit, pluriformiteit en het geld.

Tijdens een speech voor personeel liet De Jong zich recent ook al kritisch uit over de NPO: “Met het omarmen van thema’s als duurzaamheid lijkt de NPO soms bijna een activistische organisatie. Vast met de beste bedoelingen, maar het doet wel iets met de autonomie van redacties.

Lees het artikel ‘Sturen of wil opleggen?’ in Villamedia (via Blendle).

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen