Van Liempt ook op nieuw tijdstip nauwelijks bekeken

De dagelijkse talkshow van Paul van Liempt op de nieuwe tv-zender RTL Z wordt ook op zijn nieuwe uitzendmoment nauwelijks bekeken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Van Liempt Live is vanwege de lage kijkcijfers verhuisd van 21.30 uur naar 22.00 uur, recht tegenover Nieuwsuur. Op het nieuwe tijdstip wist het programma afgelopen week gemiddeld 6.800 kijkers te boeien. Ter vergelijking: Nieuwsuur op het veel grotere NPO 2 trok negentig keer zo veel kijkers.

Voorafgaand aan de start van zijn talkshow zei Van Liempt dat 50.000 kijkers in de doelgroep van RTL Z ‘best eens voldoende kan zijn’. De presentator komt echter met ál zijn kijkers nog niet eens in de buurt van dat aantal.

De nieuwe programmering van RTL Z is maandag ingegaan. Het avondprogramma wordt nog steeds geopend door Z Today, al duurt het programma nu één uur in plaats van tweeënhalf uur. Er keken deze week gemiddeld 16.000 mensen.

Het dagelijks wisselende themaprogramma om zeven uur, met bijvoorbeeld Bright TV op dinsdag, trok gemiddeld 2.600 kijkers.

Opmerkelijk genoeg is de goedkope Amerikaanse realityshow Undercover Boss tussen half acht en half negen het meest bekeken RTL Z-programma in de avond geworden met gemiddeld 30.000 kijkers.

De dagelijkse Z-documentaire op prime time trok gemiddeld 18.000 kijkers.

Gemiddeld scoren alle RTL Z-programma’s in de avond ver onder de 0,5 procent marktaandeel.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen