Daphne Deckers heeft last van herfstdepressie

Het herfstseizoen tast het geestelijk welzijn van Daphne Deckers aan. Dat vertelt de RTL Boulevard-invalster in haar column in De Telegraaf. Deckers wordt onmetelijk sip van de herfst. “Als ik ’s ochtends opsta, is het nog donker. En als ik ’s avonds naar huis rijd, is het alweer donker. Daar word ik niet echt vrolijk van“, zegt de presentatrice, die vooral last heeft van de overgang van licht naar donker. “De grootste mindfuck overkomt me ’s avonds, als ik bijvoorbeeld mijn hond ga uitlaten.

Dan loopt Deckers door het koude weer en de natte bladeren. “En dan kijk ik bij de mensen naar binnen; naar hun warme, verlichte woonkamers, en dan overvalt mij een wonderlijk gevoel van eenzaamheid.”

Ook als ze in de file staat wordt het Deckers allemaal te veel. “Dan denk ik: verdorie, vanochtend stond ik toch ook al in het donker in de file? Waar is mijn dag gebleven?

In de zomer denk ik dit soort droevigheid nooit! Nu las ik dat er inderdaad zoiets bestaat als een ‘herfstdepressie’ of een ‘winterdip’, waarbij sombere gevoelens worden veroorzaakt door een gebrek aan zonlicht.

Het vooruitzicht naar haar verjaardag en de feestdagen sleept Deckers er doorheen, stelt ze. “Tijd om mijn huis extra gezellig te maken.

Als haar man Richard Krajicek ook de krant leest, ligt er dit jaar een lichtlamp onder de kerstboom van Deckers.

Lees de hele column van Deckers vandaag in De Telegraaf (via Blendle).

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen