Uri Geller wijt floppen SBS 6-show aan terreur in Parijs

Foto: Lilian van RooijUri Geller denkt dat het floppen van zijn SBS 6-show Mindmasters Live mogelijk ook te maken heeft met de terroristische aanslagen in Parijs. Dat heeft hij laten weten in een officiële reactie aan journalist Bastiaan Meijer. Geller denkt dat Nederland nog een beetje treurig is en zo’n amuserende show eventjes niet aan kan. “Het kan zijn dat de stemming in het land en in Europa somber is vanwege de terroristische wreedheden, waardoor de timing voor zo’n show niet gepast was.”

De ‘mentalist’ vervolgt: “Ik vond het ook onprettig en ongemakkelijk dat honden het publiek besnuffelden en bomexperts de studio doorzochten voorafgaand aan elke aflevering. Misschien droegen de zorgen over een terroristische aanslag ook niet bij?

Geller noemt het een ‘premature beslissing’. “Dit is me nog nooit overkomen. De beslissing van SBS 6 is verrassend en misschien te gehaast en raar”, zegt hij.

Hij is verdrietig voor alle medewerkers. “En in het bijzonder voor de kandidaten die briljante mentalisten zijn.

De Israëliër laat tot slot nog weten dat hij de kwaliteit van de show erg hoog vond.

SBS 6 heeft Mindmasters Live na twee afleveringen van de buis gehaald. Het marktaandeel van de dure show zakte van 10 procent marktaandeel voor de première naar 7 procent voor aflevering twee.

Daarnaast was de kwaliteit van de show niet hoog genoeg, heeft tv-directeur Peter Lubbers van SBS laten weten in een persbericht.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen