SBS 6 trekt weinig bekijks met finale Het Beste Idee

Geplaatst op zo 29 nov 2015 om 9:58

Foto: SBSDe grote finale van Het Beste Idee van Nederland met Airen Mylene en Jochem van Gelder trok zaterdagavond een publiek van 543.000 kijkers naar SBS 6, goed voor een marktaandeel van 8,0 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is de op een na minst bekeken finale van de tv-show op SBS 6 ooit. De achtste serie afleveringen, die nog door presentator Beau van Erven Dorens aan elkaar gepraat werd, sloot aan het eind van 2011 af met duizend kijkers minder.

Het Beste Idee, dat werd gewonnen door de uitvinders van de Makkeliek, wist geen plaats te veroveren in de dagelijkse top 15 van meest bekeken programma’s. De SBS 6-show was de nummer 23.

De nummer negentien was de Viktor Brand-show De Lijf Show, dat direct erna 613.000 kijkers wist te boeien, goed voor 9,7 procent marktaandeel.

SBS 6 beleeft een treurig weekend. Zaterdag besloot het station om na twee afleveringen de stekker uit de vrijdagavondshow Mindmasters Live te trekken.
26 Reacties op “SBS 6 trekt weinig bekijks met finale Het Beste Idee”


 1. Pia

  Ze waren bezig weer op te krabbelen, maar het lijkt of ze het alweer kwijt zijn.

 2. Erwin

  Dat komt door die Jochem. Die heeft een radio gezicht

 3. RW

  Het was slecht, het geluid stond echt niet goed te veel galm. Bij The Voice hoor je die galm niet, en dat word ook opgenomen in Sugar City in Amsterdam. Ook hierbij weer te schreeuwerig roepen hoe mega het wel niet is en al 10 jaar succesvol, nou succesvol? met 550.000 kijkers. Jochem is het nou echt niet, die past voor geen meter bij SBS das een KRO of EO gezicht

 4. paula

  PIA dat idee had ik ook. Volgens mij moeten ze het alleen van de voetbal hebben.

 5. Pake, Ljouwert

  SBS blijft met afstand de treurigste zender van Nederland. Hun zogenaamde sterren kunnen allemaal met pensioen (behalve Viktor Brand en tuinman Rob).

 6. jay jay

  SBS is niets meer of minder dan RTL
  Het zit in het koppetje van de kijker, het zijn gewoontedieren geworden die 4 op de A.B. of 1 automatisch opzetten zonder er bij na te denken
  wat zou de kijker hebben gedaan als SBS op 4 zat in 1990
  dan was het de 2 e zender van Nederland

 7. wop

  Ze zijn nooit opgekrabbeld, het enige wat opgeprabbeld is was hart van Nederland. maar SBS6 heeft gewoon nog steeds bar weinig kijkers.

  Als psv over anderhalve week verliest liggen ze uit, nou dan mogen ze blij zijn met 1,2 miljoen kijkers bij een barcelona of man uni of bayern westrijd.

 8. Marcel

  Het is het gewoon nog steeds niet voor SBS. Alleen drama, voetbal (welliswaar geflatteerd want voetbal scoort altijd, zeker als er Nederlands clubs in mee doen, of het nu CL is of Oranje), human interest op de zondagavond en Utopia in de vooravond. Voor de rest zijn het allemaal slecht tot middelmatig scorende programma’s. Dus nee, bij SBS nog steeds niet het lek boven.

 9. Marcel

  Aanvulling: bij grote studioshows gaat het fout, en daar gaat het altijd fout. Die scoren altijd onder de maat. Dat is een slopend probleem nog steed. Focus op de programma’s die wel scoren dus en dat uitbouwen, maar ja…

 10. Piettv

  Toch vond ik het qua uitstraling er goed uit zien in Sugar City.
  Een verbetering ten opzichte van vorig jaar in die garageboxen!
  Inderdaad was het geluid minder goed.

  SBS moet zich voornemen om enkel nog grote shows van grote producenten af te nemen! Stepping Stone heeft geen enkele kennis van grote studioshows en TinCan heeft ook enkel het Beste Idee en Collectief Geheugen als “grotere” programma’s!

 11. Anony Muis

  Toch gaat het met Utopia ook mondjesmaat minder!
  Tot voor kort schommelde het tussen de 650.000 en 750.000.
  Nu zit het steeds vaker tussen de 550.000 en 650.000!

  Wat mij betreft kunnen ze beter een soap zoals Onderweg naar Morgen nieuw leven inblazen. Utopia kan langere tijd saai blijven, omdat het niet gestuurd kan worden. Daarom zakt het ook steeds verder weg, aangezien ze nu alles al hebben. Aan het begin moesten de bewoners vanaf het begin opbouwen!

 12. Televisiefreaks

  SBS heeft begin 2015 in opdracht van Peter de Monnink moeten kijken naar wat vroeger successen waren. Uit dat lijstje kwamen de K3 show, Uri Geller en Het Beste Idee naar voren. Alledrie de shows waren ooit succesvol en werden daarom dit najaar op ieuw gereanimeerd en gelanceerd. De kijkcijfers tonen bij alledrie de shows aan dat deze strategie volledig is mislukt.

  Hopelijk wordt nu echt eens de juiste persoon wakker en komen ze met nieuwe formats ipv oude rotzooi op zender te gooien. RTL laat met nieuwe titels als Diagnose Gezocht, De Zwarte Tulp, Het Collectief Geheugen zien dat zoiets veel beter werkt.

  SBS, wees eens wat inventiever! En kom met een programma waarin je een Tokkie familie volgt en met een Nederlandse versie van Jerry Springer. Breng een nieuwe serie van Huizenjacht ipv die eeuwige herhalingen en trek betere en bekendere presentatoren aan om de zender een beter smoelwerk te geven.

 13. Anony Muis

  ONM kan best werken, als ze maar niet dezelfde fout maken als NPO3.
  Het moest jonger en sneller, waardoor alle families eruit geschreven werden.
  Kijk naar GTST! De familie Sanders zal altijd als vaste anker in de soap blijven.
  Haal bij ONM de familie Couwenberg en Reitsema terug en zet er jonge en oude mensen neer. Ga terug naar het ziekenhuis en pak terug op de verhaallijn van toen het nog op Yorin werd uitgezonden!

 14. Hummer

  Tja dat krijg je met Jochie van Gelder.

 15. Max

  Ik,ben nog steeds fan van SBS, maar eerlijk is eerlijk….de vaste programmering trekt mij nog steeds het meest: HvNL, Shownieuws, de zondagavond en Dokter Tinus. Voor de rest kijk ik weinig! Echter RTL spreekt mij helemaal niet aan, met al die zgn. Human interest programma…..en amusement! Spreekt mij ook totaal niet aan!

 16. pascal

  makkeliek ja ja en dat gaat producten verkopen zo belachelijke naam

  (zal wel iets makkelijk moeten maken denk ik? )

 17. anonymous

  Peter Peter Peter Lubbers en vooral Rene Rene Rene Oosterman, WAAROM zetten jullie steeds de verkeerde mensen op programma’s van jullie. WAAROM leren jullie niet van de fouten. WAAROM zetten jullie die kinderen of B Presentatoren op tv formats?
  Denk nou eens na AUB? Wie hoort er bij welk programma? Dit is echt annklooien. En dan dat aftellen en al die, van te voren bedachte quotes,spanning en sensatie,hilarisch DAT maakt de kijker wel uit!

 18. Mediaprak

  Vanaf as zaterdag op SBS om 20:30: “Het Lek Is Boven” studioshow olv Patty Brad.

 19. Bas

  Ik vond het beste idee finale er goed uitzien. Geluid was wat problematisch. Bij THE Voice was dat (op dezelfde lokatie) niet maar daar was dan ook door Talpa heel wat geld geïnvesteerd om de accoustiek te verbeteren.
  Laat dit soort programma’s door de grote producenten maken. Die kunnen het zich veroorloven. Mindmasters was bij Talpa een heel ander programma geworden.

 20. Hans

  Jochem van Gelder heeft 1 programma wat wel goed scoort en dat is Bonje met de Buren, inmiddels 3e seizoen.
  Dus hij kan het wel.

 21. Neh Neh

  Jay Jay wil je eens een keer die domme mond van je houden met je onzin argumenten.

  SBS6 kwam maar 6 jaar later dan RTL4.

  RTL4 begon bijna 40 jaar later dan de NPO en toch waren ze jarenlang de grootste zender.

  En dat kwam door zich te onderscheiden. Ze programmeerden gewoon slim, kwamen als eerste met horizontale programmering. Iets wat de NPO goed heeft afgekeken.

  Vervolgens die wanhopige actie om alles op NPO1 te gooien… tenkoste van NPO2 en NPO3 dat kleine zenders geworden zijn.

  En dan heb je ook nog SBS6 wat gewoon een goedkope kopie van RTL4. Kijk naar die shows zo slecht… Mindmasters Live en Beste Idee van Nederland waarom denk je dat SBS6 de reputatie van campingzender heeft.

 22. peter

  Sbs haal eens mensen binnen die iets kunnen en zet Jolink op het podium en niet er achter.

 23. B52

  Iedere keer anderhalf uur en tergend langzaam, kom op, stop dat programma in een uur, meer dan zat.

 24. Ad

  Geachte Jury

  Hoe kan in hemelsnaam een bestaand product (onder een andere naam) een prijs van € 10.000,- winnen.
  Ja, ik heb het over de prijs winnares Mevr. Angelique Bakker met haar makkeliek,
  dit product (exact hetzelfde) staat al jaren bekend als Bébé- jou en tummy-tub.
  Schandalig!
  En een van de finalisten( Hans Bokhove) heeft zeker op you-tube Freeze HD het filmpje van Kinoii, nog niet gezien ( als polsband, pers. drijfsysteem)
  Ook de jury zou dit onderzocht hebben ,(erg dom en erg jammer) dus.
  Nee voor mij is de hoofdprijs winnaar, duidelijk Rein Hendriks, elektrische klapstandaard.
  Ik zie uit naar u reactie.
  Groet,
  Ad.

 25. Marcel

  Ja, Ad, daar ga je vast antwoord op krijgen. SBS komt hier dagelijks om te reageren op berichten van mensen die te dom zijn om een mail te sturen.

 26. Ad

  Nou, Marcel ik hoop dat SBS reageert, ik wacht toch nog even af.
  Het IS toch te gek voor woorden.

  Trouwens, als ik te dom ben om een mail te sturen, dan span jij nog steeds de kroon, toch.
  Maar laten we elkaar niet afvallen, er is al genoeg ellende op de wereld.
  Dus, sorry, bij deze.
  Groet,
  Ad.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.