‘RTL multicultureler en optimistischer dan NPO’

Hans Beerekamp, tv-recensent van het NRC Handelsblad, vindt dat RTL er een stuk beter in slaagt om multicultureel en optimistisch te zijn dan de NPO. Dat zegt hij in een interview met VARAgids. Beerekamp is tv-recensent sinds 2003, toen alles volgens hem boos en cynisch was. “De NPO zit nog meer in die sfeer dan RTL – de publieke omroep is als organisatie ook veel witter dan RTL. Bij die zender is de diversiteit in de samenleving veel beter zichtbaar“, aldus de televisiekenner.

De talkshow van Humberto Tan vanuit Amsterdam past goed bij de tijdsgeest, vindt Beerekamp. “Vanuit die gedachte is het ook logisch dat de toon van RTL optimistischer is dan die van de NPO: RTL groeit naar iets toe, in die diversiteit schuilt een belofte.”

De NPO heeft dat veel minder – al zie je dat bij De Wereld Draait Door nu ook verschuiven. Overigens, bij dat programma is de constante kwaliteit opvallend.

Je ziet dat iedere talkshow DWDD imiteert. Allemaal hebben ze die instartjes met opvallende filmpjes, bijvoorbeeld. Maar DWDD is zóveel beter dan al die andere programma’s.”

Lees het hele interview met Beerekamp in VARAgids (via Blendle).

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen