NPO 3 twijfelde over Arjen Lubach

Arjen Lubach is nu dé veelgeprezen tv-ster van NPO 3, maar het had flink wat voeten in aarde om hem op de buis te krijgen bij de jongerenzender. Dat vertelt VPRO-directeur Lennart van der Meulen in Villamedia. Voor Zondag Met Lubach heeft Van der Meulen naar eigen zeggen hard gevochten, want NPO 3 twijfelde of de 36-jarige komediant niet wat te oud was voor de zender. “Het duurde anderhalf jaar voordat Lubach een plek kreeg bij NPO 3. En nu is hij een succes“, aldus de omroepbaas.

De VPRO heeft, net als de andere publieke omroepen, wel vaker discussies met de NPO. Over zijn paradepaardje Zomergasten heeft Van der Meulen bijvoorbeeld een flink meningsverschil gehad met de zenderbaas van NPO 2.

De VPRO wil namelijk ook mensen uitnodigen die níet bekend zijn, maar de NPO 2 is daar minder happig op, omdat bekende Nederlanders veel meer kijkers trekken.

Volgens Van der Meulen is het belangrijk dat de omroepen baas blijven over de inhoud, en niet de NPO. “Programmakers en journalisten mogen niet worden beperkt door meer sturing. Anders is dat de dood in de pot.

Lees het artikel ‘Sturen of wil opleggen?’ in Villamedia (via Blendle).

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen