‘NPO 3 krijgt kindershows Studio 100 helemaal gratis’

Geplaatst op ma 23 nov 2015 om 10:04

NPO 3 krijgt kinderprogramma’s van de Vlaamse producent Studio 100 helemaal gratis. Dat beweert Sesamstraat-boegbeeld Aart Staartjes vandaag in de Leeuwarder Courant. Enkele Studio 100-producties die te zien zijn bij AvroTros zijn Kabouter Plop, Piet Piraat, De Wereld Van K3, Bumba en Mega Mindy. “Zal ik je eens wat vertellen? Die leveren ze voor niks! Die worden gebruikt als propaganda voor al die pretparken!“, zegt Staartjes, die spreekt van een ‘verdiencultuur’, in de krant.

De enige reden dat Zapp, het kindermerk van NPO 3, wordt ‘overspoeld’ door Studio 100-programma’s is dus een commercieel belang, meent Staartjes.

Studio 100 verdient veel geld aan zijn diverse pretparken, zoals Plopsaland in België en Plopsa Indoor in Nederland.

Update 11.05 uur – De NPO ontkent deze bewering van Staartjes. “Dat is echt onzin. We betalen daar gewoon marktconforme vergoedingen voor.

Lees het hele interview met Staartjes in de krant (via Blendle).
7 Reacties op “‘NPO 3 krijgt kindershows Studio 100 helemaal gratis’”


 1. Yoshi

  En nog wat, sesamstraat is educatiever dan al die drukke Belgen

 2. iK

  Die pretparken van Plopsa indoor zijn altijd, zelfs in vakantie uitgestorven!

 3. gtstfites

  @Yoshi
  Je hebt helemaal gelijk.

 4. flappy

  Meneer Aart is chagrijnig! Wat blijft-ie mooi in zijn rol!

 5. b

  Onzin verhaal .

 6. Andreas

  Ja, de NPO betaalt marktconforme vergoedingen (lees: kostprijs) en vangt een zelfde bedrag weer terug via de STER omdat Studio voor dat bedrag reclame zendtijd inkoopt. Per saldo is dat nul.

 7. Anoniem

  Ik vind dat programma’s van Studio 100 in deze hoeveelheid niet thuis horen bij publieke omroep maar bij een commerciële partij als RTL Telekids, Nickelodeon, SBS6 in de middag of wellicht een eigen zender van het bedrijf.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.