‘NPO 2 stoot kijkers voor hoofd met schrappen Opium’

Foto: RTLTv-kenner Hans Beerekamp van het NRC Handelsblad vindt het buitengewoon onverstandig dat NPO 2-baas Gijs van Beusekom het kunst- en cultuurprogramma Opium van Cornald Maas van de buis haalt. Dat laat hij weten in een column. Na 7,5 jaar begint alles juist een beetje op zijn plaats te vallen in Opium, vindt Beerekamp. En nu moet Maas iets nieuws gaan maken. “Het is niet eerlijk. Het duurt immers jaren voor je weer een goed alternatief volledig op de rails hebt.”

Maas mag verder met een kunst- en cultuurprogramma op NPO 2, maar dan niet in talkshowvorm en met uitsluitend reportages. Van Beusekom heeft namelijk bedacht dat er op NPO 2 minder gepraat moet worden en meer ruimte moet zijn voor verbeelding.

Daar valt best wat voor te zeggen, aldus Beerekamp. “Maar in dit geval is het een teleurstelling, omdat de filmpjes nu net niet het sterkste onderdeel van het programma uitmaken.”

Al met al vindt Beerekamp het heel jammer. “Wat is dat toch voor neiging bij netmanagers om gezichtsbepalende, klassieke programma’s (Sesamstraat, Man Bijt Hond) te verplaatsen of op te heffen?

Met dat soort vernieuwing stoot je de oude kijkers voor het hoofd en trek je niet bepaald veel nieuwe aan.”

Lees de hele column van Beerekamp in het NRC Handelsblad (website).

Lees ook: NPO 2 trekt stekker uit Cornald Maas’ Opium (woensdag)

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen