Lodewijk baalde van vernieuwing bij Eigen Huis & Tuin

Lodewijk Hoekstra was aanvankelijk niet zo blij met de vernieuwing van Eigen Huis & Tuin. Dat vertelt de tuinman in Veronica Magazine. Het vertrek van presentatrice Quinty Trustfull werd aangegrepen om het presentatieteam te verdubbelen: van drie naar zes gezichten. “In de afgelopen elf jaar hebben Thomas en ik zoveel mensen zien komen en gaan, voor én achter de schermen. Als je dan hoort dat er weer vernieuwd moet worden, krab je jezelf wel achter de oren. Moet dat nou? Alwéér?

‘Nee’, dacht Hoekstra in eerste instantie. “Even was ik bang dat het ten koste zou gaan van de inhoud, van de continuïteit waar we al zo lang aan bouwen.

Op die manier voelde de komst van nieuw bloed wel een beetje als een bedreiging, aldus Hoekstra. “Maar toen arriveerde Tom en heb ik de man eens diep in de ogen gekeken. Ik zag sympathie in die ogen. Tom is een goeie vent, dacht ik meteen. En dat klopte.

Hij doet op boer Tom Groot, die nu de tweede tuinman van het programma is. Er kwam ook een extra klusser en daar schrok de vertrouwde klusser Thomas Verhoef wel even van.

Verhoef was even bang voor zijn baan: “Zou ik als ‘poppetje van het programma’ overeind kunnen blijven? Iedereen is vervangbaar, toch?

Daar is Hoekstra het niet mee eens. “Een tv-show kan niet zonder vaste gezichten, die maken het programma.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen