Janny van der Heijden wil programma over eten

Foto: TROSJanny van der Heijden, het bekende jurylid van Heel Holland Bakt, ziet een eigen tv-programma wel zitten. Dat vertelt ze in TROS Kompas. Gevraagd naar haar ambities zegt ze al best tevreden zijn, maar: “Het enige wat ik misschien nog zou willen, is een programma maken waarin ik mensen kan laten zien hoe het zit met eten. Zonder het betuttelende vingertje. Het is niet dat ik heel strikt ben in dat mensen per se gezond moeten eten, maar meer dat je bewust moet zijn van wát je eet.

Die kennis ontbreekt nu vaak en dat wil ze veranderen, aldus Van der Heijden. “We zoomen zo in op een deel an een ingrediënt dat we het hele plaatje niet meer zien. We weten niet meer dat dingen met elkaar in balans horen te zijn en dat je niet zomaar iets ergens uit kunt halen.

Denken dat we de natuur kunnen verbeteren is sowieso heel arrogant. Mijn missie is dat ik mensen daarvan bewust wil maken. Je mag van mij alles in je mond stoppen als je maar weet wat het is.

Van der Heijden wordt wel genoemd als mogelijke opvolger van Martine Bijl als presentatrice van Heel Holland Bakt, mocht Bijl niet volledig herstellen van haar hersenbloeding.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen