Jacob Derwig door Penoza vaker herkend dan ooit

Jacob Derwig draait al heel wat jaartjes mee in de acteurswereld, maar nog nooit werd hij zo vaak herkend als door zijn rol in de NPO 3-hitserie Penoza. Dat vertelt de acteur in het AD. Derwig had het totaal niet zien aankomen. “Ik heb de aandacht voor Penoza enorm onderschat. Er keken meer dan 1 miljoen mensen. Opeens werd ik overal herkend. Zelfs door mijn slager, bij wie ik al 12 jaar mijn vlees koop. Hij zei: ‘Ik ken jou, jij bent Coach.’ Zoiets had ik in al die jaren dat ik acteer nog nooit meegemaakt.

Hij speelde de niets ontziende Sjaak, die inmiddels het loodje heeft gelegd. “Toen ik de rol kreeg aangeboden, werd me meteen verteld: je haalt het einde van de serie niet.”

Nu ik in een nieuwe serie Klem, de opvolger van Overspel, weer een crimineel moet spelen, vind ik dat bij nader inzien niet zo erg.

Het afgelopen vierde seizoen van Penoza was het meest bekeken seizoen van de serie ooit.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen