Jacob Derwig door Penoza vaker herkend dan ooit

Geplaatst op zo 29 nov 2015 om 15:26

Jacob Derwig draait al heel wat jaartjes mee in de acteurswereld, maar nog nooit werd hij zo vaak herkend als door zijn rol in de NPO 3-hitserie Penoza. Dat vertelt de acteur in het AD. Derwig had het totaal niet zien aankomen. “Ik heb de aandacht voor Penoza enorm onderschat. Er keken meer dan 1 miljoen mensen. Opeens werd ik overal herkend. Zelfs door mijn slager, bij wie ik al 12 jaar mijn vlees koop. Hij zei: ‘Ik ken jou, jij bent Coach.’ Zoiets had ik in al die jaren dat ik acteer nog nooit meegemaakt.

Hij speelde de niets ontziende Sjaak, die inmiddels het loodje heeft gelegd. “Toen ik de rol kreeg aangeboden, werd me meteen verteld: je haalt het einde van de serie niet.”

Nu ik in een nieuwe serie Klem, de opvolger van Overspel, weer een crimineel moet spelen, vind ik dat bij nader inzien niet zo erg.

Het afgelopen vierde seizoen van Penoza was het meest bekeken seizoen van de serie ooit.
6 Reacties op “Jacob Derwig door Penoza vaker herkend dan ooit”


 1. Dean

  Mooie en goed gespeelde rol. Ook fijn dat hij maar een seizoen heeft meegedaan, want zijn rol was ook uitgespeeld aan het eind. Ik hoop dat er een 5e seizoen komt, en hoewel dit seizoen wel wat minder was dan de eerste 3, was het nog steeds van hoog niveau en zal ik de serie zeker nog eens herzien. Dus KRO bestel dat 5e seizoen!! De cijfers laten zien dat het publiek de serie nog steeds kan waarderen, en dat terwijl het twee jaar niet op de buis is geweest! En een tip, breng het schrijvers team van seizoen 1 t/m 3 weer terug, en laat Diederik van Rooijen het regisseren voordat hij definitief de overstap naar Hollywood maakt!

 2. Pasqua

  Ik vond het einde van seizoen 2 juist de dip. Seizoen 4 was geweldig. En die slager van Derwig heeft vast voor het eerst sinds jaren de tv weer aangezet. Oké, zo bekend is hij niet, maar hij heeft de laatste jaren in genoeg series gespeeld.

 3. JOey

  Jacob Derwig, Wie is dat?

 4. wigwam

  @ Dean: dat zie je goed. Ik hoop dat de KRO meeleest.

 5. annie

  Is ook een absolute topserie.

 6. Reinardus

  IK vond het zijn sterkste rol. Of misschien moet ik zeggen: hij kreeg de sterkste rol. Hoe-dan-ook speelde hij geweldig een verschrikkelijk slecht mannetje.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.