Flop na flop voor Kim-Lian van der Meij

Het gaat slecht met de televisiecarrière van Kim-Lian van der Meij. In de 23 maanden dat de presentatrice nu voor SBS 6 werkt, heeft ze een waslijst aan flops kunnen bijschrijven op haar cv. Haar vrijdagavondshow Mindmasters Live, dat dit weekend na twee afleveringen van de buis is gehaald vanwege slechte kijkcijfers, is het meest recente voorbeeld. Maar het begon al vlak nadat Van der Meij het SBS-pand betrad: haar eerste programma Show Vandaag was een enorme flop.

De half zes-show Show Vandaag moest de vooravond van SBS 6 een flinke oppepper geven. Sterker nog: Van der Meij dacht aan een miljoen kijkers. “Het is natuurlijk wel onze ambitie om evenveel kijkers als Boulevard te krijgen“, zei ze bij de start.

Maar dat is haar niet gelukt. Er keken nog geen 150.000 mensen. Met Sterren Springen scoorde ze vervolgens redelijk, maar de grote weekendshow Beat It scoorde ver beneden de verwachting van John de Mol.

Daarna brak de hel pas echt los voor Van der Meij. Haar Net5-show Het Geheim Van Een Goed Huwelijk werd vanwege lage kijkcijfers vroegtijdig gestaakt, Popster werd gelanceerd als hét prestigeproject van John de Mol maar scoorde nauwelijks en De Nationale Tweelingtest werd vanwege lage kijkcijfers met één aflevering ingekort.

De Grote Herkansing, de woensdagavondshow met Van der Meij die vorige maand begon, werd na één aflevering ingekort van anderhalf naar één uur en wordt momenteel nog altijd slecht bekeken.

Maar Mindmasters Live slaat alles. Niet alleen de kijkcijfers waren bedroevend, ook de kwaliteit van de show was erg laag. Kijkers én kenners vonden het een draak van een programma.

En dan is er nog Thuis Op Zondag, waarmee Van der Meij vanmiddag weer live op zender is. De kijkcijfers zijn redelijk, maar van enige chemie met haar co-host Dirk Zeelenberg lijkt geen sprake.

Dat Van der Meij haar tv-carrière voorafgaand aan de start van De Grote Herkansing en Mindmasters Live het rapportcijfer 7,5 gaf, was al twijfelachtig, maar een voldoende zit er inmiddels al helemaal niet meer in.

Het is de vraag of Van der Meij het gezicht is waar het SBS-publiek naar verlangt. Peter Lubbers, de tv-directeur van SBS, zit in elk geval nog even aan haar vast. In juli gaf hij haar een nieuw driejarig contract.

Wellicht is het tijd voor Van der Meij’s ’theaterpapa’ Albert Verlinde om in actie komen. “Ik weet dat hij plannen met mij heeft voor de toekomst en dat geeft rust“, zei de presentatrice afgelopen maart.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen