Flop na flop voor Kim-Lian van der Meij

Geplaatst op zo 29 nov 2015 om 12:51

Het gaat slecht met de televisiecarrière van Kim-Lian van der Meij. In de 23 maanden dat de presentatrice nu voor SBS 6 werkt, heeft ze een waslijst aan flops kunnen bijschrijven op haar cv. Haar vrijdagavondshow Mindmasters Live, dat dit weekend na twee afleveringen van de buis is gehaald vanwege slechte kijkcijfers, is het meest recente voorbeeld. Maar het begon al vlak nadat Van der Meij het SBS-pand betrad: haar eerste programma Show Vandaag was een enorme flop.

De half zes-show Show Vandaag moest de vooravond van SBS 6 een flinke oppepper geven. Sterker nog: Van der Meij dacht aan een miljoen kijkers. “Het is natuurlijk wel onze ambitie om evenveel kijkers als Boulevard te krijgen“, zei ze bij de start.

Maar dat is haar niet gelukt. Er keken nog geen 150.000 mensen. Met Sterren Springen scoorde ze vervolgens redelijk, maar de grote weekendshow Beat It scoorde ver beneden de verwachting van John de Mol.

Daarna brak de hel pas echt los voor Van der Meij. Haar Net5-show Het Geheim Van Een Goed Huwelijk werd vanwege lage kijkcijfers vroegtijdig gestaakt, Popster werd gelanceerd als hét prestigeproject van John de Mol maar scoorde nauwelijks en De Nationale Tweelingtest werd vanwege lage kijkcijfers met één aflevering ingekort.

De Grote Herkansing, de woensdagavondshow met Van der Meij die vorige maand begon, werd na één aflevering ingekort van anderhalf naar één uur en wordt momenteel nog altijd slecht bekeken.

Maar Mindmasters Live slaat alles. Niet alleen de kijkcijfers waren bedroevend, ook de kwaliteit van de show was erg laag. Kijkers én kenners vonden het een draak van een programma.

En dan is er nog Thuis Op Zondag, waarmee Van der Meij vanmiddag weer live op zender is. De kijkcijfers zijn redelijk, maar van enige chemie met haar co-host Dirk Zeelenberg lijkt geen sprake.

Dat Van der Meij haar tv-carrière voorafgaand aan de start van De Grote Herkansing en Mindmasters Live het rapportcijfer 7,5 gaf, was al twijfelachtig, maar een voldoende zit er inmiddels al helemaal niet meer in.

Het is de vraag of Van der Meij het gezicht is waar het SBS-publiek naar verlangt. Peter Lubbers, de tv-directeur van SBS, zit in elk geval nog even aan haar vast. In juli gaf hij haar een nieuw driejarig contract.

Wellicht is het tijd voor Van der Meij’s ‘theaterpapa’ Albert Verlinde om in actie komen. “Ik weet dat hij plannen met mij heeft voor de toekomst en dat geeft rust“, zei de presentatrice afgelopen maart.
46 Reacties op “Flop na flop voor Kim-Lian van der Meij”


 1. Ikke zelf

  Sorry, even een lans breken voor deze dame, zij is echt een hele sterke en leuke persoonlijkheid. In de jaren dat ze voor de Avro werkte deed ze hele goede dingen, ook de KidsTop20 deed ze geweldig. Zij is toegankelijk en sprankelend, maar daar heeft ze wel een sterke omgeving voor nodig. De zondagmiddag show is ook een tranen trekker, maar niet door haar, maar door Dirk Z of Diva Zeelenberg, ik gun haar meer dan zij nu krijgt

 2. Elwin

  Kim-Lian is leuk! Geef haar dan ook eens een leuk programma!

 3. Anony Muis

  Ik denk dat ze binnenkort Lekker Nederlands overneemt van Do.
  Peter Lubbers is fan van haar, aangezien hij haar ook aannam bij de AVRO.
  Daar had ze ook geen knallende kijkcijfers.

  SBS doet er goed aan om echte goede presentatoren aan te nemen.
  Nu hebben ze Nick en Simon, maar het zijn geen mannen om een programma aan elkaar te praten!

 4. Anoniem

  Wat een belachelijk artikel. Kim-Lian is prima voor de zender en het maakt het SBS-publiek (wat er nog van over is) het niks uit wie de programma’s presenteert. Ze moeten gewoon eens met normale goede programma’s komen.

 5. Anoniem

  Kim Lian is een leuke meid maar is geen ster dat een zender kan dragen. Dit geld overigens ook voor Jochem en Victor. Ze zijn leuk voor erbij. Met Nick en Simon en Frank Visser erbij word het al wat beter maar daarmee zijn ze er nog niet. SBS6 zou afscheid moeten nemen van een aantal gezichten waaronder Dirk Zeelenberg, Rob Geus, Do en Gerard Joling op project basis en een paar andre Namen binnen moeten halen. Ik denk dan aan Jan Smit, Valerio Zeno, Caroline Tenen, Jetske van der Elzen, Jaap Jongbloed en Andre van Duin.Naast Gerard exclusief ook Gordon. Alleen Den ik dat deze laatste niet wil.

 6. Televisiefreaks

  De flops zijn meer te wijten aan het wanbeleid van SBS dan aan de presentatrice. Thuis Op Zondag is overigens juist de enige positieve uitschieter in het rijtje en scoort juist boven verwachting goed voor SBS begrippen. Dit programma mag fan ook doorgaan en de reeks wordt niet ingekort.

 7. Flo

  Kim Lian is awesome!

 8. Anoniem

  Goh de familie van Kim Lian reageert hier ook !
  Laten we eerlijk zijn, ze heeft gewoon niet het talent om een programma aan elkaar te praten.
  Ze heeft het gewoon niet.

 9. Jacob

  Het ligt deels aan Kim-Lian en grote deels
  aan SBS. Hoe kan het toch dat een programma
  bij SBS altijd zo amateuristisch lijkt en een zelfde
  soort programma bij RTL veel beter oogt?

 10. Ans

  Idd best prima presentatrice, maar weinig onderscheidend. Geldt nog meer voor die inwisselbare, maar knappe, Airen. Mensen willen meer karakter op tv.

 11. Pieter

  Als je zo’n waslijst aan jammerlijk mislukte programma’s hebt gepresenteerd, kan het niet anders dan dat je gewoon niet geschikt bent voor het vak. Los van alle externe omstandigheden is er ook zoiets als eigen inbreng en verantwoordelijkheid. De keuzes die ze maakt, pakken keer op keer verkeerd uit. Dan mis je toch het instinct van een echte tv-persoonlijkheid.
  Daarnaast past ze totaal niet bij de doelgroep. De SBS-kijker kan zich toch niet vereenzelvigen met een niet-knuffelbare, enigszins kille musicalster die acteert dat ze een presentatrice is? Ze is niet volks, mist overtuiging, is niet warm, mist persoonlijkheid en humor.
  Hoe de f… kan je haar dan opnieuw een driejarig contract aanbieden?!

 12. wop

  Het feit dat ze zoveel flops heeft zegt al genoeg. Ze hebben en lijst met programma’s en denken welke presentors passen daarbij? Heeft totaal niks meer te maken met een format goed bij een presentator zoeken.

  Ik bedoel ze zit in zoveel programma’s dat is gewoon niet goed voor een gezicht. Nu is rtl ook niet altijd even secuur bezig (kijk naar jadino), maar ze kijken daar wel beter naar het format. En waarom zo weinig? wil niemand bij SBS

 13. Marc E. Putto

  Thuis op zondag krijgt een ander presentatieduo begin 2016. Niemand weet dit nog..

 14. anna

  Kim – Lian moet gewoon weer gaan acteren!!!!

 15. Kees

  Ik begrijp het ook niet waarom Jochem, Kim Lian en Kees in mindere mate zo’n overvloed aan programma’s presenteren. Is het een financiele kwestie?

  Ik zou Bridget en Patty wat meer laten presenteren, reis- en kookprogramma’s met een humoristische ondertoon.
  Patty had bij Veronica of RTL ook een talkshow gehad waarin ze spraakmakende mensen ontving bij haar thuis.
  Bridget had ook een aantal goede programma’s die best wel goed bij SBS zouden passen.

 16. Pake, Ljouwert

  Kim-Lian: een leuke meid, verkeerde zender.

 17. Dean

  @Jacob; Het is algemeen bekend dat de SBS groep véél minder budget heeft dan RTL. Het schijnt zelfs dat ze nog minder budget hebben dan alleen al RTL5.

  Logisch dus dat de programma’s er amateuristischer uitzien. Ook logisch dat SBS vaak gelijk hun programmering aanpast en RTL programma’s meer de tijd geeft om zich te ontwikkelen en te scoren. Er is simpelweg meer geld beschikbaar voor programma’s bij RTL. Wat dan weer niet logisch is, is dat SBS (bijna) altijd de verkeerde mensen op de verkeerde programma’s zet, waardoor die programma’s dus uiteindelijk niet werken. Ook lijkt daar van alles mis te zijn op management niveau. Waarom haal je in godsnaam al die amusements programma’s terug die jaren geleden redelijk tot heel goed scoorden? SBS6 is niet voor niks veranderd qua programmering en huis stijl. Ze hebben de zender eindelijk weer redelijk goed opgebouwd en dan komen ze terug met Uri Geller in een opgeklopte mentalistenshow. Die dan ook nog eens helemaal dood gehypt word. Dat werkt nu niet meer! Ben benieuwd of ze hier nu van geleerd hebben, of dat ze volgende week met het nieuws komen dat ze Popstars weer uit de mottenballen hebben getrokken, inclusief opgeklopte promotie, aftellen en Henkjan Smits. En dat ze gelijk 140 afleveringen hebben besteld.

 18. Menno

  Kim Lian is zwaar overschat als presentatrice en valt al een hele tijd zwaar door de mand. Het is vast een aardige meid, maar dat is mijn kapster ook. Ze kan aardig zingen, laat ze dat lekker doen. Maar in al die flops heeft ze het nooit voor elkaar gekregen het ook maar naar een klein beetje hoger nivo te tillen. Dat zegt voldoende. Ze heeft zo ongelofelijk veel kansen gekregen maar niets bleef plakken. Echt niets. Ze heeft het gewoon niet, ze kan het nog steeds niet. Kan ze misschien sprankelend zijn achter de schermen, dat is dat misschien ook de beste plek voor haar bij TV.

 19. Anoniem

  Ja SBS is terug hoor!

  De ene naar de andere flop daar. Krijg je met irritante mensen als Kim Lian vond haar FOX Kids ook al irritant.

 20. ron

  Mensen,mensen,Kim Lian is een matige presentatrice die niks eigens heeft,niet geestig is en puur een kunstje doet.
  Niks mis mee maar daar ga je de wedstrijd niet mee winnen.

  Het lijkt overigens of SBS echt gaat voor Doorsnee.
  Neem nou Jochem van G, DO , Victor B, het is toch om te huilen ?
  Allemaal mensen die bij de concurrentie geen contract zouden krijgen maar bij SBS tonnen verdienen.Veel Plezier ermee.

 21. Mark

  Dean dat is gelul. Het ligt aan de programma’s. Ook al laat je Mindmasters door bv Art Rooijakker of weet ik veel wie doen, dan blijft het programma slecht.

 22. J

  Vraag me af of ze het met Nick Tegen Simon (of hoe het gaat heten), I Can Do That en Nou heb je de poppen aan het dansen in het weekend gaan redden van het voorjaar.

  Dit jaar zei SBS6 nog dat ‘vrijdag avond talentenjacht avond’ werd. Maar begin 2016 komt op vrijdag Nick & Simon.

 23. Dean

  @Mark, 16:02; Als je mijn tekst goed gelezen zou hebben zou je ook begrijpen dat ik Mindmasters afkeur. Ze hadden dat programma nooit moeten maken. Je kunt die oude succes formules niet meer reanimeren en in een ander jasje de buis opknallen. Dat werkt gewoon niet meer op SBS6. En al helemaal niet door er zo’n overdreven Amerikaanse promotie tegenaan te gooien. Ze moeten zorgen dat het programma in de basis goed en vernieuwend is. En dan is het zaak om daar een bescheiden promotie bij te bedenken. Gewoon promo’s tussen de programma’s door (tijdens de reclame break) en misschien een paar keer aanstippen in Shownieuws (niet te vaak want dat gaat irriteren, dus geen vaste items van maken) En als het programma goed is kan het best scoren, ook op 6. Kijk maar naar Dokter Tinus, vantevoren dacht iedereen dat dat een stevige flop voor SBS zou worden, maar omdat het format goed is (hoewel niet origineel want het is een remake van het Britse Doc Martin) en het goed uitgevoerd is, is het een hit.

  Mindmasters was gewoon gedoemd om te mislukken, overdreven promotie, slecht gemaakt programma met mentalisten die nog op een kinderfeestje zouden worden afgekeurd, en een jury van nietszeggende bekende Nederlanders, die geen van allen ook maar iets met magie of mentalisme te maken hebben, maar er puur zaten voor de show en het geld.

  En dat alles gemaakt door een kleine producent die duidelijk geen ervaring of überhaupt verstand heeft van grote studioshows. De show zag eruit alsof het voor een regionale zender gemaakt was. Waarschijnlijk heeft SBS er nog aan gedacht om aandeelhouder Talpa dit te laten maken, maar die zullen wel geweigerd hebben nadat ze begrepen dat SBS een show uit 2008 wou reanimeren..

 24. Anoniem

  @Marc E Putto; hoe weet jij dit dan?

 25. Rick

  Ze moet weer terug maar de basis; kinderprogramma’s & musicals!

 26. Rick

  Ik voel een nieuwe flop aankomen voor SBS6; ” nou heb je de poppen aan het dansen”

 27. Anoniem

  Haha Marc Frutto is een n00b

 28. Anoniem

  Dit was toch wel het hoogtepunt uit de carrière van Kim-Lian: https://youtu.be/kogJPX4x2HQ

 29. Simon

  Kim Lian is een hele berekenende nare vrouw. Alleen aardig tegen de mensen die haar verder kunnen helpen. Heeft totaal geen empathie en godzijdank prikt de kijker door dit nepgezicht heen. Peter Lubbers mag Kim Lian natuurlijk een leuke meid vinden maar hij moet de kijkers niet meer met haar lastigvallen. Laat haar de rest van haar contract gewoon kleine programmatjes presenteren zodat ze nog iets doet voor de poen maar geen grote shows of prime time meer.

  Oh en als we de directie dan toch wat tips aan het geven zijn, kunnen jullie iets betere voice overs bij de programma’s kiezen? Ik weet dat Marcel bij jullie op de vierde verdieping rondloopt en de lijntjes dus kort zijn maar ik hoef hem echt niet bij ieder programma te horen. Zijn stem is gewoon niet prettig. Zeker niet bij groot amusement. Afgelopen vrijdag was het pijnlijk hoorbaar in de bewuste laatste Mindmasters Live. De opening werd ingesproken door Jeroen (topstem) en toen kwam die piepstem van Marcel er direct achteraan met “Hier is Kim Lian van der Meij!” Echt niet om aan te horen. Ik snap dat hij zich overal naar binnen lult omdat hij dichtbij de directie werkt maar ook hier kan Peter Lubbers wel iets kritischer zijn. Graag!

 30. Anoniem

  laatste nieuws kim gaat naar rtl naar de postkamer brieven en postzegels plakken

 31. Anoniem

  Ik had Sabia best een leuke tv carriere gegund.
  Ik vind haar een stuk leuker en spontaner dan Selfie Meis.

 32. Alex

  Kim-lian is in principe een goede presentatrice, maar blinkt nergens echt in uit.
  Zij heeft een uitgesproken persoon naast zich nodig of iemand die echt klikt.

  Want ze is wel een leuk persoon, nu moet dat er nog uit komen.

 33. Anoniem

  Ik haak altijd direct af als Kim-Lian erbij betrokken is. Haar laatste kans was Strictly Come Dancing, maar dat format werd compleet verknalt door de AVRO, en presentatie was ronduit ruk.

 34. Tom

  Van de buis met dat domme wicht.

 35. Piettv

  Ze moeten echte presentatoren aan zich weten te koppelen.
  Haal Caroline Tensen binnen! Naast 1 tegen 100 zou zij Surprise Surprise naar een hoger plan kunnen tillen, samen met Henny en Airen.

  Robert ten Brink binnenhalen en Weekend Miljonairs snel weer op de buis.

  Do eruit, ook bij Lekker Nederlands. Dit kan naar Kim-Lian. Kim-Lian verder alleen inzetten naast een echte persoonlijkheid als Gerard Joling. Verder inzetten bij Shownieuws of bij Huizenjacht.

 36. mieke

  Blijft een belspelmuts.Volgende station Astro-tv

 37. dennis

  Nou Kim-kan-der-niks van , je leest dit natuurlijk ook allemaal , zit niet veel positiefs bij , gewoon je poen vangen , en met Appie musicals doen.

 38. Miranda

  Kim Lian is toch gewoon klaar nu? Hoeveel kansen krijgt iemand waarvan het publiek nu al meerdere malen heeft laten blijken er niet op te zitten wachten? Geen uitstraling, geen personality. Dat ze haar ook ooit het Televizier Ring Gala hebben laten presenteren was een schande! Net als Jan Smit overigens. Daar hoort toch iemand met grandeur te staan? Geen volkszanger of derderangs belspelpresentatrice.

 39. Anoniem

  John Williams: Help mijnman is klusser, nieuw hulp programma, Studio show

  Caroline Tensen: 1 tegen 100, Hart in Actie, Surprise Surprise

  Kim-Lian: Huizenjacht, Thuis op Zondag, Sterren Springen

  Gerard: I Can Do That, Sterren Springen

  Kees: Websnacks, Peking Express, Bloemstylist

  Airen: Peking Express, De 25…. Huizenjacht

  Victor: Huizenjacht, Hoeveel Ben Je Waard, Frank Visser doet Uitspraak, VT wonen, Bonje met de Buren

  Bridget: Reis programma met patty, Nieuwe comische panelshow, Hoe wordt ik een……..

  Patty: Bonje met de Buren, Reis programma met Bridget

  Jeroen: Bloed Zweet en Tranen, Nou heb je de Poppen aan het dansen

  Nick & Simon: Nick tegen Simon, op reis met nick en simon (wekelijk 2 gasten)

 40. Wim

  Kap eens met dat ‘John Williams moet naar SBS’ geneuzel. Gaat nooit gebeuren. Net zoals Messi nooit naar Getafe gaat.

 41. Anoniem

  Boring. Caroline Tensen gaat niet naar SBS. En 1 Tegen 100 al helemáál niet. En John Williams al helemááááál niet. En Help mijn man is klusser al helemáááááááál niet.

 42. Anoniem

  Koud type dat zich warm voor doet (en voor Sbs lang niet volks genoeg is). Kan veel dingen redelijk of goed, maar niets uitmuntend. Ze heeft ‘het’ gewoon niet.

 43. kim

  John Williams , buikspreekpop , net zo kansloos als Liam , doet alles wat hem gezegd wordt , oortjesmannetje.

 44. echte kim

  Ik vind het echt erg allemaal , alles wat ik doe gaat verkeerd , ik doe mijn best voor een paar waardeloze centen , bij call-tv verdiende ik beter.Gelukkig heb ik mijn vriendinnen Caroline en Gaby nog , zij kunnen mij misschien helpen aan een baantje bij Astro , maandag moet ik op gesprek bij Tina , zal niet leuk worden…

 45. Alex

  Kim, John kan prima een studio show dragen hoor, alleen wel samen met iemand anders om vlieguren te maken (Martijn bijv.)

 46. Merel

  Ach. Zoveel kansen en allemaal mis. Dan zou je toch bijna denken dat we dit vissenkopje niet moeten. Echt niet moeten. Ook niet in een goed programma. Of een bijna goed programma. Ze heeft zoveel uiteenlopende dingen gedaan. En we moeten haar dus niet. In geen enkel programma. Want we vinden haar stom.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.