Hanneke Groenteman: ‘Te veel Sigrid ten Napel op tv’

Geplaatst op za 28 nov 2015 om 12:15

Het veelgeprezen acteertalent Sigrid ten Napel, bekend van Overspel en Penoza, was de afgelopen tijd iets te vaak op tv. Dat vindt Hanneke Groenteman, laat ze weten op de website van castingbureau Kemna. Groenteman vindt dat andere acteurs ook een kans moeten krijgen. “Ik heb het idee dat de kaartenbak bij Kemna Casting te klein is. Sommige acteurs zie ik gewoon te vaak. Neem nou Sigrid ten Napel. Zij zit in Overspel en in Penoza tegelijk. Dat kan toch niet!“, aldus de presentatrice.

Een misser, vindt Groenteman het. “Dat vind ik zo jammer aan Kemna, jullie putten alleen maar uit de beste acteurs en dan zie je zo’n meisje in twee serie die tegelijk uitgezonden worden. Dat vind ik vervelend.

Desalniettemin geniet Groenteman met volle teugen van Overspel. “Ik vind Overspel de allerbeste serie op het moment. Het is heel goed geschreven, er wordt meesterlijk in geacteerd en het bevat spannende en geloofwaardige thema’s. Dat vind ik namelijk zo jammer aan Penoza. Daar kijk ik niet meer naar.”

Het is prachtig geregisseerd hoor, maar ik kan de karakters niet meer volgen. Het zit zo diep in de misdaad…het is gewoon te eng geworden. Dat is het grote verschil met Overspel. Daar begrijp ik het nog allemaal en kan ik me voorstellen hoe die personages handelen.”
23 Reacties op “Hanneke Groenteman: ‘Te veel Sigrid ten Napel op tv’”


 1. Pake

  Geen hekel aan Groenteman maar ze moet nu niet ineens overal een mening over hebben. Sigrid is gewoon goed dus wordt ze vaak gevraagd.

 2. Anoniem

  Pake, in Turkije, jouw land van herkomst, is het hebben van een mening vaak niet echt gewenst.
  Maar aangezien we ons hier in een land bevinden waar het recht op vrije meningsuiting groot goed is, zou ik daar maar aan wennen als ik jou was.
  Lukt je dit niet, dan ga je gewoon terug.
  Aan jou de keus.

 3. Arie

  Groenteman gaat wel erg veel op Peter R. de Vries lijken.
  En natuurlijk is een VARA serie beter in haar opinie

 4. jan

  Zo is het… ben je goed dan kom je vaker op tv…logisch toch..

 5. jan

  Anonymus. .. wat een domme opmerking. ..

 6. Bep

  Nog nooit van het meisje gehoord,laat staan gezien.

 7. Jan Modaal

  Anonymus, hoe is dat nou, elke dag de helft van je hersencellen te verliezen?

 8. Don

  Slechte actrice, ze mompelt ook te vaak en is – daardoor – slecht te verstaan ook.

 9. Harr

  Zit een kern van waarheid in. Je kunt het Sigrid niet kwalijk nemen, maar het is toch beter als twee dramaseries met dezelfde actrice in een belangrijke rol niet in dezelfde tijd worden uitgezonden. Ligt ook verder niet echt aan Kemna. Het is niet zo dat de eerdere seizoenen tegelijktijdig op tv verschenen.

 10. Pablope

  Ligt niet aan Kemna? Zij zijn de mensen die de acteurs/actrices aan de producenten en regisseurs voorstellen. Continu dezelfde mensen die ze voorstellen

 11. Anoniem

  Ik zie Hanneke helaas vaker op tv….

 12. Pluk van de Pettenflat

  Hoe meer Sigrid hoe beter, hoe minder groenteman hoe beter.

 13. Nerd

  Wat een gezeik.

  Sigrid is talentvol, zij noch het castingbureau kon toch ook niet weten dat beide series zo’n groot succes waren (en dat ze na een aantal jaren ook soort van tegelijk op de buis waren). Kortom gedoe!

 14. erikdijk@hotmail.com

  Groenteman zit alleen nog in de kaartenbak van DWDD.

 15. Anoniem

  Ze heeft hier wel een punt. Het is altijd zo in Nederland dat als ze een acteur/actrice ontdekken die een beetje wat voorstelt deze gelijk in alles moet. Ik bedoel, je zag dit ook al bij Carice van Houten en Barry Atsma.

 16. Walter

  Sigrid ten Napel kan niet te vaak op televisie verschijnen. Echt een hele prettige verschijning om naar te kijken.

 17. Harr

  @Pablope

  Beter lezen, bolle.

 18. Bart

  Een talentloos mokkel met maar één gezichtsuitdrukking. De NLse Kirsten Stewart.

 19. mark

  Gooi nog een xtc pil naar binnen Groenteman.

 20. Ko.en

  Ik blijf het zeggen. Heerlijk wijfie.

 21. Lies

  Niels en Sigrid: zij gaan het maken. Maakt niet uit in welke serie ze zitten. Ik bedoel Niels van veel tijd weinig geld!

 22. Lejo

  Kan die Groenteman niet eens een jaar of wat haar mond houden…. Fijn dat het meisje waar het over gaat veel werk heeft.., fijn ook dat zij niet aan tafel zit bij dat grachtengordel programma waar iedereen elkaar altijd maar feliciteert hoe goed ze zijn… In tegenstelling tot mevrouw Groenteman…. Zucht

 23. variabel

  Leuk om alle reacties te lezen. De meningen lopen echt ver uiteen. Geeft niet want wat Groenteman betreft, van mij mag ze van ’t scherm en wat betreft Sigrid, kende ik niet vóór ik naar Overspel keek. Deze serie is keigoed.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.