Hanneke Groenteman geneert zich rot in DWDD

Hanneke Groenteman geneerde zich rot toen ze dinsdagavond in De Wereld Draait Door door Matthijs van Nieuwkerk werd geconfronteerd met een uitspraak die ze heeft gedaan in het boek Neem Een Geit van Claudia de Breij. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Van Nieuwkerk schrok behoorlijk toen hij de uitspraak las en confronteerde haar ermee. “Er staat iets best wel ordinairs in in het boek, uit jouw mond. Dat vind ik echt. Ik kan er niet omheen“, zei de presentator.

Groenteman vertelt in het boek over de vrije jaren 70. “Waarin de moraal wat losser was en je het leven nogal vierde“, aldus Van Nieuwkerk. “Het gaat me niet om het feit dat je misschien van bed naar bed sprong, maar je zegt: ‘Ik ging met een drummer van Charles Aznavour naar bed.’ En dan komt de zin waar ik echt over viel: ‘Ik was één lul van Charles Aznavour verwijderd.’”

Heb ik dat gezegd?“, reageerde Groenteman, waarop De Breij direct zei: “Dat heb je echt gezegd, ja. We hebben de tape. Dat zouden we niet verzinnen. Je hebt het ook nog geaccordeerd. Je hebt het nog teruggelezen.

Van Nieuwkerk vindt het niet bij Groenteman passen. “De uitspraak ‘one handshake away ken ik wel’, maar ik vond dit niets voor een chique dame als jij.

Groenteman probeerde het weg te lachen. “Dat heb ik even over het hoofd gezien bij het accorderen. Maar ik was wel dicht bij Aznavour“, zei ze.

Je vond het toch niet erg dat ik het even aanstipte?“, besloot Van Nieuwkerk.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen