Radio 10 eerste radiostation op nieuwe Apple TV

Radio 10 is ‘lands eerste radiozender met een eigen app voor de nieuwe Apple TV. Dat heeft de zender vandaag laten weten. De app biedt niet alleen live radio, maar ook themakanalen als Radio 10 Kerst Hits en shownieuws. “Na introductie van de nieuwe Apple TV jeukten onze handen om hier apps voor te bouwen. Gelukkig was Radio 10 net zoals wij ervan overtuigd dat hun radio-apps zich ook perfect lenen voor gebruik op de Apple TV“, zegt Philip Kolb, creatief directeur van app-maker Nakko.

De app is met de lancering in Nederland direct beschikbaar voor alle gebruikers. “Ook op Apple TV blijft het snelst groeiende radiostation van Nederland dus de eerste keuze voor de luisteraars“, aldus Radio 10.

Apple TV is volgens Apple ‘de toekomst van televisie’. “Apps zijn de toekomst van televisie. Ga maar na: op al je mobiele devices en computers gebruik je nu al apps voor allerlei vormen van entertainment.”

En ook op je tv is deze manier van kijken straks heel gewoon, aldus Apple TV. “Met apps bepaal jij wat je kijkt, wanneer en waar.”

NPO, RTL en SBS werken niet aan een app voor Apple TV. Programma’s van NPO, RTL en SBS kan men wél naar het tv-scherm streamen met een Google Chromecast.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen