DWDD-cabaretier Pannekoek mijdt grappen over PVV

Peter Pannekoek, de huiscabaretier van De Wereld Draait Door, maakt liever geen grappen over de politieke partij van Geert Wilders. Dat vertelt hij in de Avrobode. Pannekoek wil met zijn wekelijkse stand-up in de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk ‘liefdevol tegen de haren van het publiek instrijken. “Ik zal bijvoorbeeld niet snel grappen over de PVV maken, omdat ik weet dat het publiek van DWDD het daar toch wel mee eens is. Dat vind ik te makkelijk en niet interessant“, zo vertelt hij.

En makkelijk scoren wil Pannekoek niet. “Ik vind het leuker om een afwijkende mening te ventileren, waardoor het publiek hopelijk denkt: zo heb ik het nog niet bekeken.”

De rubriek van Pannekoek duurt maar een paar minuten. “Het feit dat ik maar drie minuten heb, maakt het juist lastig, want je moet heel snel tot de kern komen en mensen aan het lachen maken. Dat zorgt voor een enorme druk.

Bovendien ben je afhankelijk van hoe een uitzending verloopt. Het is geen comedyclub. Als er zware onderwerpen zijn behandeld, kan dat nadelig voor me zijn.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen