Discussie over Zwarte Piet is kijkcijferflop op NPO 1

Hij woedt al jaren: de discussie over Zwarte Piet. En daarom leek het de VARA een goed idee om prime time op de grootste zender van Nederland in discussie te gaan over het hulpje van Sinterklaas. Het programma Zwartepieten, gepresenteerd door Menno Bentveld, ontaardde vrijdagavond echter in een kijkcijferdrama. Er keken vanaf half tien slechts 300.000 mensen (4 procent) naar het programma. Dat is ongekend laag voor een programma op het publieke NPO 1.

Zwartepieten scoorde maar liefst 70 procent onder het avondgemiddelde van NPO 1, dat met dik 14 procent toch al aan de lage kant was vanwege de sterke RTL 4-vrijdag.

Het discussieprogramma begon direct na de detective Death in Paradise, dat met 860.000 kijkers (12 procent) aanzienlijk meer in trek was.

Baas Raymann, het nieuwe programma van Jörgen Raymann, trok na de Pietendiscussie nóg minder kijkers, namelijk 206.000 (3 procent). Dat programma had wel te maken met sterke concurrentie van programma’s die verslag deden over de terreur in Parijs.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen