Geert Wilders: ‘Weg met Dieuwertje blok’

Geert Wilders denkt dat het hoog tijd is dat het Sinterklaasjournaal een nieuwe presentatrice krijgt. Dat laat de PVV-leider weten op Twitter. Sinterklaasjournaal-presentatrice Dieuwertje Blok heeft voor het eerst partij gekozen in de Zwarte Piet-discussie: ze wil af ‘van die rare blackface’. Maar daar denkt Wilders geheel anders over. Als het aan hem ligt is er een vacature vrij bij omroep NTR. “Zwarte Piet moet blijven! Dieuwertje Blok moet gaan“, zo laat de populaire politicus weten.

Blok laat in Trouw een sterke mening horen. “De pietendiscussie heeft mij de ogen wel geopend. Zelf heb ik Zwarte Piet nooit geassocieerd met donkere mensen, voor mij was het een volkomen op zichzelf staande figuur, maar dat zegt niets over wat andere mensen hierbij voelen.

Het sinterklaasfeest staat of valt niet bij die zwarte kleur, ik begin zo langzamerhand ook te denken: van die rare blackface moeten we maar eens af.

Wilders deed deze uitspraak over Dieuwertje Blok overigens vòòrdat het nieuws over de aanslagen in Parijs bekend werd. Daar heeft de PVV-leider ook op gereageerd.

Parijs onder vuur. Dit is oorlog. Niets minder. Minister President Rutte ik zeg u: sluit de Nederlandse grenzen. Nu! Bescherm de Nederlandse bevolking. Hou op met wegkijken en ontkennen.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen