Diana Matroos bij Pauw: ‘Wél diversiteit bij Humberto’

Diana Matroos vindt het onterecht dat Jeroen Pauw het gebrek aan donkere gasten in zijn talkshow wijt aan een gebrek aan donkere deskundigen. Dat zei ze woensdagavond in zijn talkshow. Volgens Matroos zijn die er namelijk wél. “Als we kijken naar RTL Late Night wie er bij Humberto aan tafel zitten, dan zie je daar wel meer kleur voorbijkomen. En die zitten er niet vanwege hun kleur maar vanwege hun deskundigheid. Dus die mensen zijn er wel“, aldus de RTL-presentatrice.

Matroos staat voor meer diversiteit in de media. “Ik vind het te makkelijk dat iedereen nog steeds met het statement aan komt dat ze er niet zijn. Ik heb dit ook de adjunct-hoofdredacteur van het NOS Journaal roepen.”

Sommige media pakken het beter op, aldus Matroos. “Ik vind het heel positief wat nu bij RTL Nieuws gaat gebeuren: er komt een werkgroep die gaat adviseren op dit punt.”

Pauw heeft naar eigen zeggen wel vaker ‘gedoe’ gehad over het gebrek aan donkere gasten in zijn talkshow. “Als je bijvoorbeeld burgemeesters uitnodigt, dan zijn de meeste burgemeesters man en niet vrouw. Bij ministers idem dito. Laat staan als je dan ook nog eens kijkt naar afkomst, etniciteit en kleur“, aldus de presentator.

Matroos is deze week in het nieuws omdat ze is gediscrimineerd op de werkvloer van RTL Nieuws.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen