Britt Dekker over Parijs: ‘Wat een mongolen!’

Foto: RTLBritt Dekker is net als veel andere bekende Nederlanders boos over de terreuraanslagen in Parijs, waarbij zeker 120 doden zijn gevallen. “Wat een zieke shit, wat een mongolen, vreselijk. Pray for Paris“, zegt de realityster op Twitter. Collega-BN’er Arie Boomsma hoopt vooral dat de terreur ‘niet zorgt voor een nóg harder klimaat’. “Maar dat wij de mensen die voor dit soort geweld vluchtten blijven ontvangen en helpen. Liefde overwint uiteindelijk angst én geweld“, weet hij.

Ook de grote RTL 4-ster Wendy van Dijk is zich een hoedje geschrokken. “Diep geschokt en geraakt. Al die onschuldige mensen. Hoe bestaat het dat er zulke monsters zijn gecreëerd. Parijs was stad van de liefde! Rouw.

Cabaretier Jochem Myjer doet op Facebook een emotionele oproep. “Ik vraag jullie vriendelijk. Zullen we de kinderen vandaag alsjeblieft nog even laten geloven dat de wereld niet zo verrot en gevaarlijk is?“, zegt hij, verwijzend naar de intocht van Sinterklaas.

Zullen we alsjeblieft ons onschuldige kinderfeest vandaag niet laten verpesten door ruzie te maken? Zullen we vandaag uit respect voor gisteren even alle zwaarden begraven en de discussie op een andere dag zinvol voortzetten?

Ook BN’ers als Carice van Houten, Roel van Velzen, Ilse DeLange en Caroline de Bruijn hebben hun afschuw over de aanslagen uitgesproken.

Overigens heeft Dekker haar tweet een paar minuten later verwijderd en vervangen voor de mildere tweet: ‘Vreselijk, pray for Paris.’

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen