Blind naar de Top verliest veel kijkers: -40 procent

Het driedelige programma Blind naar de Top met Dennis Weening en Lieke van Lexmond heeft veel kijkers verloren op RTL 5. De tweede aflevering trok woensdagavond 40 procent minder kijkers dan de eerste. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Blind naar de Top begon vorige week met 256.000 kijkers en 4 procent marktaandeel en daar zijn er nu nog maar 153.000 van over, goed voor 2 procent marktaandeel. Daarmee is het programma een kijkcijferflop.

Van Lexmond zal flink balen van deze cijfers. Ze vond de cijfers van vorige week namelijk al tegenvallen. “Het programma verdient meer kijkers, maar trots dat jullie er speciaal voor gezapt hebben!“, zei ze vorige week op Twitter.

Van Lexmond mocht in flink wat radio- en tv-programma’s vertellen over Blind naar de Top. Ze gaf aan niet graag reclame te maken voor haar eigen projecten, maar dat Blind naar de Top het echt verdient. “Dit mag je niet missen.

Daar dacht tv-kijkend Nederland echter heel anders over. Blind naar de Top heeft ook nog eens de pech na kijkcijferflop Nederland in de Auto met voice-over Irene Moors te worden uitgezonden. Daar keken slechts 128.000 mensen naar.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen