Arie Boomsma gaat The Island presenteren voor Net5

Een opmerkelijke transfer in tv-land. Arie Boomsma gaat commercieel: hij stapt over van KRO-NCRV naar Net5. Dat heeft de presentator woensdagavond laat bevestigd in RTL Late Night. Net5 onthult vanochtend welk programma hij gaat presenteren: de internationale tv-hit The Island, waarin kandidaten gedropt worden op een onbewoond eiland. “Na een aantal geweldige jaren bij KRO NCRV verheug ik me nu enorm op de volgende stap in mijn carrière“, laat de presentator weten in een reactie.

Boomsma stapt over omdat hij een interessantere programmamix krijgt. “Binnen de nieuwe koers van Net5 kan ik de maatschappelijke programma’s maken die kijkers van mij gewend zijn, maar ook avontuurlijke series presenteren, zoals The Island.

De presentator vindt het mooi om mee te bouwen aan Net5. Ik ben ontzettend blij met deze samenwerking en verheug me erop mee te bouwen aan de nieuwe profilering van de zender.

De kandidaten in The Island moeten een lange periode zien te overleven in slechts de kleding die ze aan hebben en met alleen dat wat de natuur hen te bieden heeft. “Daarnaast zijn er geen spellen, geen afvallers, geen eliminaties en zelfs geen camerateam; ze filmen namelijk alles zelf.”

Eind oktober bleek dat 3000 mensen zich hebben aangemeld voor The Island. “Dat er zo veel mensen zich hebben aangemeld om aan dit sociaal experiment mee te doen, zegt veel over de kracht van het format“, zegt zenderbaas Carter Duong.

Net5 geeft kijkers de kans om te zien of zij echt kunnen overleven op een onbewoond eiland zonder enige luxe. We laten reality zien in zijn puurste vorm en gaan terug naar de basis. Dat moet in 2016 zorgen voor prachtige en spraakmakende televisie bij Net5.

Duong is blij met de komst van Boomsma. “Arie is veelzijdig en inhoudelijk zeer sterk. Hij past perfect bij de nieuwe koers die Net5 is ingeslagen, waarbij kwaliteit en inspiratie een grote rol spelen. Ik heb er alle vertrouwen in dat Net5 en Arie een goede match vormen.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen