Wordt Top Model gewonnen door een transgender?

Het tiende seizoen van Holland’s Next Top Model bereikt vanavond zijn climax tijdens de grote live-finale op RTL 5. Er zijn nog vier meiden in de race: Celine, Liza, Loiza en Rachel. Mocht de 20-jarige Loiza uit Driel winnen, dan is dat een primeur voor de talentenjacht: nog nooit eerder won een transgender de show. Ze kan het niet geloven dat ze in de finale staat. “Vroeger keek ik altijd met mijn zusje. Het was steeds een droom voor mij om daar ooit zelf te staan“, liet ze eerder weten.

Loiza vertelde haar ‘geheim’ pas toen ze bij de laatste dertien van Top Model zat. “Pas toen heb ik de redacteur van het programma in vertrouwen genomen“, aldus het model in De Gelderlander.

Dat leek me wel zo eerlijk en gepast. Ook naar mezelf toe. Ik wilde niet dat ze me anders zouden gaan bedoordelen omdat ik transgender ben.”

De grote finale van Holland’s Next Top Model is om 20.30 uur te zien op RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen