Wilson Boldewijn vindt Hilversum ‘wit bolwerk’

Foto: Kastermans FotografieWilson Boldewijn, bekend van Editie NL, vindt Hilversum een wit bolwerk. Dat zegt de journalist en presentator vandaag in de Volkskrant. De meeste tv-zenders, uitzonderingen daargelaten, gaan voor wit, meent Boldewijn. “Bij RTL hebben ze Humberto Tan en John Williams, daar komt Jandino Asporaat bij. Je kunt niet zeggen dat RTL het slecht doet, maar Hilversum blijft toch een wit bolwerk. Hiervoor werkte ik bij AT5 in Amsterdam, dat was toen ook een witte club“, zo laat hij weten.

Volgens Boldewijn zijn er bij de nieuwsmedia weinig donkere redacteuren. Er zijn ook veel verschillen tussen witte en donkere journalisten, vindt hij. “Je denkt anders over sommige dingen.”

Als voorbeeld noemt hij de Surinaamse president Bouterse. “Dan komen collega’s naar me toe: jij bent Surinaams, het kan toch niet dat Bouterse president is? Rationeel hebben ze daar misschien gelijk in, maar achter de situatie in Suriname zit een heel gecompliceerd verhaal.”

Helaas bestaat er zoiets als een westerse morele superioriteit: wij zien het goed, wij weten hoe het zit. Ik heb daar vaak moeite mee.”

Voor Boldewijn was het een hoogtepunt toen Editie NL donker kleurde met Diana Matroos naast hem en Amara Onwuka als weervrouw. “Ik weet niet eens of de redactie het opmerkte, maar wij hadden dat besef. Een blik van verstandhouding is genoeg.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen