Wilbert Gieske terug in ‘krankzinnig’ GTST

Wilbert Gieske keer terug in Goede Tijden Slechte Tijden. Na ruim zeven jaar duikt zijn personage Robert binnenkort weer op in de RTL 4-soap. Dat heeft de tv-zender bekendgemaakt. Gieske stak zijn mening over GTST na zijn vertrek in 2008 niet onder stoelen of banken. “De verhalen werden mij te krankzinnig. Ze hadden niets meer te maken met mijn personage. Je leert het uit je hoofd, roept het en dan is het goed. Dat vond ik te weinig. Dus heb ik gevraagd: gaan we zo door of niet?

‘Ja’, was het antwoord. En daarop vertrok Gieske. “Er komen nu steeds meer families in. Als er één jeuk aan zijn vinger heeft, staan er vijf omheen om het erg te vinden. Doe je allemaal hetzelfde.”

Een autonoom personage heeft zijn eigen drive. Het initiatiefloze van mijn karakter vond ik het ergste. Mijn personage had geen eigen gedachten meer.

Zijn personage verhuisde naar Japan. “Inderdaad, wie verhuist, kan altijd nog terugkomen. Sommigen hebben dat gedaan. Ik zeg nu nee“, zei hij in 2009.

Maar al snel kreeg Gieske spijt: in 2011 gaf hij toe bijna geen inkomsten te hebben. “Feitelijk doe ik nu helemaal niets meer. Er is niets voorbijgekomen waar ik in mee had kunnen doen. Heel jammer, maar het is niet anders.

Gieske zei in 2012 min of meer ‘sorry’ tegen GTST: “Ik ben beschikbaar, dus ze kunnen zich melden. Wellicht heb ik me in die eerste tijd wat te negatief over de serie uitgelaten, maar laat duidelijk zijn dat ik er een geweldige tijd heb gehad.

Zijn terugkeer in GTST is als een droom die uitkomt voor Gieske.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen