RTL 4 strikt rising star Sigrid ten Napel voor tv-film

Het veelgeprezen acteertalent Sigrid ten Napel, bekend van Overspel en Penoza, is gestrikt voor de hoofdrol in de komende nieuwjaarsfilm van RTL 4: De Prinses Op De Erwt, naar het bekende sprookje van Hans Christian Andersen. Dat heeft RTL 4 laten weten. Traditiegetrouw zendt RTL 4 op nieuwjaarsdag een modern sprookje uit. Na Assepoester en Sneeuwwitje en de zeven kleine mensen brengt de familiezender nu De Prinses Op De Erwt. Er doen veel bekende acteurs mee.

Teun Luijkx speelt prins Manuel, Loes Luca en Peter Bolhuis zijn te zien als zijn ouders, koningin Aurelia en koning Balthazar. Sigrid ten Napel vertolkt de rol van Julia, de prinses op de erwt.

Kim Feenstra, Pip Pellens, Esmée van Kampen, Ricky Koole en Maryam Hassouni spelen de wannabe-prinsessen. Andere rollen zijn weggelegd voor Peter Paul Muller (Premier Halberda), Hajo Bruins (lakei Hugo), Angela Schijf (Marjon Kaspers), Jan Kooijman (Leo de Boer) en Jennifer Hoffman (Suzan Schippers).

Het verhaal gaat over koningin Aurelia en koning Balthazar van Luxenstein. Zij zitten in zak en as. De populariteit van hun monarchie neemt af en ze staan op het punt hun baan kwijt te raken.

Adviseurs wijzen hen erop dat een mooi koninklijk huwelijk de boel flink zou oppeppen. Maar waar halen ze op stel en sprong een geschikte prinses voor hun zoon Manuel vandaan?

De enthousiaste tv-producent Leo de Boer komt met een oplossing. Een real life show, waarin Manuel op zoek gaat naar zijn grote liefde. Aanvankelijk is Manuel sceptisch. Zo’n mediacircus is niks voor hem.

Totdat zijn vader hem erop wijst dat zo’n tv-programma misschien wel dé manier is om Julia terug te vinden, het meisje waar hij lang geleden een zomermiddag mee doorbracht en sindsdien niet meer uit zijn hoofd kan krijgen…

De Prinses Op De Erwt is gemaakt in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij. De productie is in handen van Talpa Fictie; de regie wordt verzorgd door Will Koopman (Gooische Vrouwen).

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen