Tv-opleiding BNN University wordt BNN-VARA Academy

Geplaatst op di 27 okt 2015 om 17:05

Foto: BNNDe tv-opleiding BNN University gaat door als BNN-VARA Academy. Dat heeft de fusieomroep vandaag laten weten. Bij de BNN-VARA Academy zullen talenten voor beide merken worden opgeleid. “De afgelopen jaren heb ik gezien dat de formule van BNN University goed werkt. Mensen als Dennis Storm, Filemon Wesselink, Frank van der Lende en Tim Hofman komen er vandaan net als een indrukwekkend aantal mensen achter de schermen“, zegt omroepbaas Gerard Timmer.

Het basisprincipe van de opleiding zal hetzelfde blijven; een in house praktijkopleiding voor toptalent dat vóór, maar ook achter de schermen aan de slag wil.

Timmer: “Ik ben zelf ooit begonnen bij Club Veronica en onderschrijf van harte het belang van een brede en praktische talentopleiding, juist in huis bij een omroep.”

Ralph Stam, jarenlang actief als programmamaker voor AVRO en VPRO en tot voor kort lector bij de Hogeschool Utrecht, is verantwoordelijk voor de opleiding.

Hij zegt: “Home made talent ontwikkelen binnen de organisatie die de Televizier Talent Award van dit jaar heeft binnengesleept, wie wil dat nou niet? Om nog maar te zwijgen van al het talent dat in korte tijd vele vlieguren heeft kunnen maken zoals Geraldine Kemper, of inmiddels is uitgevlogen, zoals Luuk Ikink. Ik zie er naar uit dat ik deze club verder kan helpen.

Tijdens de opleiding bij BNN-VARA leren jongeren álle aspecten van het maken van content voor radio, televisie en internet. Mensen die mee willen doen hoeven geen ervaring te hebben.

BNN Talentday, de selectiedag voor BNN University, is jaarlijks goed voor bijna 10.000 inschrijvingen van jonge Nederlanders die een mediacarrière ambiëren.
5 Reacties op “Tv-opleiding BNN University wordt BNN-VARA Academy”


 1. Kaaskijker

  Kijk dat is gewoon doordacht. Continuering van BNN blijft zo verzekerd. Anders trek je lukraak maar mensen aan en dan blijkt het niet te werken. Floppen (dure) programma’s onnodig. En het is broodnodig voor de tv-wereld sinds kweekvijver TMF niet meer bestaat.

  Nu wordt het wel een beetje tijd dat een aantal BNN-vaders en moeders doorschuiven naar de VARA. Maar goed, ze zijn daar zelf ook niet blind.

 2. Anoniem

  Kaasvarkenskop.

 3. Mike

  Tim hofman, grootste ellende ooit over het nederlands publiek gestort

 4. echtwaar

  @Anonymous
  Niet te vaak in de spiegel kijken hoor!

 5. Donkey

  Ralph Stam jarenlang actief als programmamaker??? hahahahaha

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.