Reinout Oerlemans hekelt dédain voor GTST

Foto: AVROReinout Oerlemans heeft zich in het verleden behoorlijk geërgerd aan het dédain waarmee over GTST werd gesproken. Dat vertelt de tv-producent, die zijn carrière bij de RTL 4-soap begon, in TROS Kompas. Er is heel veel kritiek op GTST geweest. “En ergens snap ik dat ook wel. Het was vaak best wel slecht. Maar wat ik nou leuk vind: bijna iedereen die destijds riep dat soap een schande was voor het vak, heb ik in die 25 jaar wel een langere of kortere rol in Goede Tijden zien spelen.

Sommige acteurs die ‘ja’ zeiden tegen GTST, probeerden zich vervolgens bijna te verdedigen over die keuze. “Later las ik wel eens dat een acteur zei dat Goede Tijden alleen maar ene springplank was en dacht ik: ‘Donder op, je moet dit echt serieus nemen.’

Gelukkig is die tendens nu anders, aldus Oerlemans. “De serie is na zoveel jaar een niet weg te denken, totaal geaccepteerd instituut. Voor de kijker, maar ook binnen het vak. En dat is echt razend knap.

GTST is dagelijks om 20.00 uur te zien op RTL 4. Alleen het Achtuurjournaal van NPO 1 weet op hetzelfde moment meer kijkers te boeien.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen