Jochem Myjer vindt Wie is de Sjaak walgelijk

Jochem Myjer heeft met afschuw naar een fragment uit het RTL 5-programma Wie is de Sjaak gekeken. Dat heeft de cabaretier laten weten op Twitter. Wie is de Sjaak-presentator JayJay Boske daagde een meisje op straat uit om voor 250 euro haar vriend op te bellen om te zeggen dat het uit is. Het leidde tot een zeer emotioneel gesprek; de kandidate barstte in huilen uit en haar vriend was geschokt. “Niet grappig, niet vermakelijk. Gewoon walgelijk. Ook de presentator. Bah!“, zegt Myjer.

Myjer kan niet geloven dat er nog zulke tv-makers rondlopen. “Dit is echt een stap te ver. Ik krijg er gewoon buikpijn van. Relativering ontbreekt volledig. Als presentator zou ik me kapot schamen.

Hij neemt het de kandidate niet kwalijk. “Mensen die het nodig hebben, geld voor hun neus wapperen doet rare dingen met mensen. Maar met zulke grappen. Bah.

Myjer benadrukt dat mensen met weinig geld gekke dingen kunnen doen als ze verleid worden met 250 euro. “Dat kan een hele goede reden zijn om over je grenzen te gaan.

Boske had moeten ingrijpen, vindt hij. “En als dan iemand begint te huilen, stop dan! Ga niet door.

Ook andere BN’ers hebben uitgehaald naar Wie is de Sjaak. Saskia Noort noemt het ‘dom en afschuwelijk’, Klaas van der Eerden vindt het ‘ontzettend humorloos’ en Nico Dijkshoorn noemt het ’televisie door en voor zwakzinnigen’.

JayJay Boske heeft inmiddels gereageerd op de commotie: “Pakt soms niet altijd even handig uit. Probeer altijd met veel respect met alle kandidaten om te gaan.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen