Nieuw seizoensrecord DWDD: 1,7 miljoen kijkers

De Wereld Draait Door, ’s lands meest bekeken talkshow, heeft maandagavond een seizoensrecord behaald: er keken 1,694 miljoen mensen, goed voor 30 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Matthijs van Nieuwkerk, die in de uitzending op NPO 1 onder meer sprak met Linda de Mol en Tofik Dibi, verbreekt het record van twee weken geleden, toen er ruim 1,6 miljoen mensen keken. “Even wennen aan de wintertijd“, twittert DWDD-baas Dieuwke Wynia.

Wynia denkt dat de hogere kijkcijfers komen door het feit dat het nu buiten een uur eerder donker is en men dus sneller voor de beeldbuis kruipt. Daar profiteren programma’s in de vooravond van.

Maar het hielp ook dat De Wereld Draait Door een mooie gastenlijst had. De Mol wordt gezien als tv-koningin van Nederland en Dibi is veelbesproken vanwege zijn coming-out.

De late night-talkshows waren zoals gebruikelijk een stuk minder in trek: Pauw op NPO 1 scoorde 635.000 kijkers en RTL Late Night op RTL 4 scoorde 747.000 kijkers.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen