Netflix-baas: ‘RTL 4 wordt een internetzender’

Netflix-baas Reed Hastings denkt dat alle grote tv-zenders, zoals RTL 4, uiteindelijk internetzenders worden. Dat vertelde hij maandagavond in RTL Late Night. Hastings blijft erbij: tv zoals we het nu kennen sterft uit. “Alle grote tv-zenders zullen internetzenders worden. Veel zenders, zoals RTL, begonnen als radiozenders, werden tv en zullen nu internetzenders worden zodra iedereen gewend is aan leven met internet. Als je straks het WK Voetbal gaat kijken, is dat via internet.

Zelfs het tv-scherm verdwijnt, denkt Hastings. “Over twintig jaar zullen alle fysieke tv’s verdwenen zijn. We zullen allemaal een bril dagen, zoals een Google Glass, en dan roep je: ‘Een tv van twee meter’ of ‘Een tv van vier meter’.”

Zo’n tv zie je dan voor je ogen, meent hij. “Die projectietechnologie komt eraan. Maar de komende vijf of tien jaar blijf je gewoon kijken naar telefoons en tv’s.”

Kijkers van on demand-diensten als Netflix bepalen zelf wat en wanneer zij een programma kijken. Bij traditionele zenders als RTL krijgen kijkers op bepaalde momenten bepaalde programma’s te zien.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen