KPN eerste tv-aanbieder met Netflix in menu

KPN voegt Netflix toe aan zijn Interactieve TV-menu. Daarmee is het de eerste televisiedienst in Nederland waarmee zowel traditionele televisie als Netflix gekeken kan worden. Dat heeft de tv-aanbieder vandaag laten weten. Met de Netflix-applicatie in het menu wordt het makkelijker voor klanten om te kijken naar hun favoriete series en films via Netflix: er is geen smart tv, Apple TV of Google Chromecast nodig om de series van de populaire videodienst naar het tv-scherm te streamen.

De Netflix-app is te gebruiken met de inloggegevens die men ook bij het gebruik op de computer invoert. Om dit mogelijk te maken heeft KPN een overeenkomst gesloten met Netflix.

Frank van der Post, Chief Commercial Officier bij KPN, vindt het goed nieuws. “Ons kijkgedrag verandert omdat we steeds meer zelf willen bepalen wanneer we onze favoriete serie willen kijken. Dat zie je ook terug aan de populariteit van Netflix.

Door de Netflix applicatie aan te bieden via KPN Interactieve TV, maken we tv-kijken nog leuker en makkelijker en verbeteren we de gebruikservaring van onze klanten.

Netflix laat weten blij te zijn met de deal: “Nederlanders zijn fervente Netflix kijkers. Dankzij onze samenwerking met KPN wordt het nog makkelijker om Netflix aan te zetten.

De Netflix-app wordt eind oktober aangeboden aan de eerste 20.000 klanten, waarna de dienst gefaseerd verder wordt uitgerold. Ook de Interactieve TV-menu’s van KPN-dochters Telfort en XS4ALL krijgen de Netflix-app.

Eind juni had KPN 1,74 miljoen IPTV-klanten in Nederland en daarmee heeft het een marktaandeel van 28 procent.

Netflix is bekend van series als House of Cards, Narcos en Orange is the New Black.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen