KPN eerste tv-aanbieder met Netflix in menu

Geplaatst op wo 14 okt 2015 om 10:34

KPN voegt Netflix toe aan zijn Interactieve TV-menu. Daarmee is het de eerste televisiedienst in Nederland waarmee zowel traditionele televisie als Netflix gekeken kan worden. Dat heeft de tv-aanbieder vandaag laten weten. Met de Netflix-applicatie in het menu wordt het makkelijker voor klanten om te kijken naar hun favoriete series en films via Netflix: er is geen smart tv, Apple TV of Google Chromecast nodig om de series van de populaire videodienst naar het tv-scherm te streamen.

De Netflix-app is te gebruiken met de inloggegevens die men ook bij het gebruik op de computer invoert. Om dit mogelijk te maken heeft KPN een overeenkomst gesloten met Netflix.

Frank van der Post, Chief Commercial Officier bij KPN, vindt het goed nieuws. “Ons kijkgedrag verandert omdat we steeds meer zelf willen bepalen wanneer we onze favoriete serie willen kijken. Dat zie je ook terug aan de populariteit van Netflix.

Door de Netflix applicatie aan te bieden via KPN Interactieve TV, maken we tv-kijken nog leuker en makkelijker en verbeteren we de gebruikservaring van onze klanten.

Netflix laat weten blij te zijn met de deal: “Nederlanders zijn fervente Netflix kijkers. Dankzij onze samenwerking met KPN wordt het nog makkelijker om Netflix aan te zetten.

De Netflix-app wordt eind oktober aangeboden aan de eerste 20.000 klanten, waarna de dienst gefaseerd verder wordt uitgerold. Ook de Interactieve TV-menu’s van KPN-dochters Telfort en XS4ALL krijgen de Netflix-app.

Eind juni had KPN 1,74 miljoen IPTV-klanten in Nederland en daarmee heeft het een marktaandeel van 28 procent.

Netflix is bekend van series als House of Cards, Narcos en Orange is the New Black.
11 Reacties op “KPN eerste tv-aanbieder met Netflix in menu”


 1. Anoniem

  Wat een gelul. Netflix app zit al tijden standaard in Smart TV’s. Helemaal geen aanbieder voor nodig.

 2. Rolf

  Behoorlijk a-relaxt die menu’s. Ik zit bij Telfort en als ik via HBO een filmpje wil uitzoeken, moet ik 500+ doorscrollen, en dan hapert ie ook nog regelmatig.

 3. Marcel

  Er zijn genoeg mensen die geen Smart TV’s hebben, dus is dit zeker een aanwinst. Hopelijk volgen Spotify en de andere aanbieders zoals Videoland ook.

 4. Tweetniet

  @Anonymous 10.43 : Mee eens! @Marcel : Koop je een flatscreen ( maar ook een DVD of Blue Ray speler,), zit daar standaard SMART TV in. De vervangingsmarkt van de traditionele beeldbuis TV, is bijna volledig, volgens Philips, Samsung, LG e.a.
  Dus dat KPN dit Netflix Apje ” erbij ” doet, is vanzelfsprekend en snap niet waarom dit als ” nieuws ” gebracht wordt.

 5. Haantje

  Netflix kunnen ze beter Net nix noemen. Want dat is het. Het is allemaal net niks.

 6. Anoniem

  Netflix premiere……..Coming to America.
  Allemaal ouwe meuk.
  Eens met de reavtie hiervoven, Netnix.

 7. piet

  Het is ook nooit goed.

 8. Anoniem

  Het is pas nieuws als er een Popcorntime app is.

  Netflix stelt geen moer voor.

 9. Keizer

  Netflix, Telegraaf, Geenstijl… Is dit het menu van de gemiddelde KPN-klant?

 10. lvs2015

  En is dat Netflix gratis als in wanneer je al een abonnement van KPN DIG hebt dit er automatisch bijzit of moet je er apart voor betalen als je wilt kijken?

 11. Erik

  Ivs2015, de app wordt alleen aangeboden! Wil je er gebruik van maken kost het 9 euro in de maand.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.