Katja moest hardop lachen om interesse KRO-NCRV

Foto: TROSKatja Schuurman moest erg lachen toen KRO-NCRV met haar wilde gaan praten over een samenwerking. Dat vertelt de presentatrice in Het Parool. Schuurman tekende begin 2014 een tweejarig contract met de fusieomroep. “Toen ik gevraagd werd, moest ik echt hardop lachen. Ik zag niet direct de combinatie. Inmiddels voel ik me er helemaal thuis. Ik heb het programma Bodyscan kunnen ontwikkelen, over wetenschap en gezondheid, en daarvan ga ik dit seizoen een tweede reeks maken.”

Katja’s Bodyscan is niet haar enige programma bij de omroep. “Alles voor een kind, dat ik niet zelf bedacht, is ook een mooi programma geworden. Dat vind ik het allerbelangrijkst: ik wil trots zijn op wat ik maak.

De programma’s van Schuurman zijn geen kijkcijferhits. “Het gebeurt vaak dat je iets moois maakt en dat niemand het ziet, zoals de rol die ik speelde in Theo van Goghs Interview.”

Maar andersom is me ook vaak overkomen. Dat de cijfers sky high waren, terwijl je zelf dacht: dit nooit meer. Het is doodzonde dat de cijfers zo leidend zijn.

Lees het hele interview met Schuurman in Het Parool, via Blendle.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen