Jort Kelder en Pieter Derks uiten kritiek op DWDD

Jort Kelder en Pieter Derks, twee vaste gasten van De Wereld Draait Door, vinden dat het programma inhoudelijk wat afglijdt. Dat laten ze vandaag blijken in het AD. Kelder behoorde in de begintijd tot het meubilair van DWDD. “Maar ik zit er niet meer zo vaak, omdat ze helaas minder zware onderwerpen en politiek-economische thema’s behandelen. Het mag wel wat pittiger wat mij betreft“, zegt de presentator, die voor zijn optredens in het programma 500 euro per verschijning krijgt.

Volgens de tv-maker eist De Wereld Draait Door min of meer exclusiviteit. “Hoe vaak ik niet te horen kreeg dat ik niet ook nog ergens anders moet aanschuiven.

Pieter Derks vindt het jammer dat vorm soms boven inhoud gaat. “Laatst kwam Vincent Icke praten over het water dat is aangetroffen op Mars. Toen vroeg Matthijs of de deskundige er enthousiast over was. Die begon een interessant verhaal te vertellen, maar werd al snel onderbroken.”

Matthijs wilde niet zo’n uitgebreid college. Wat voel je?, wilde hij weten. Dat was typerend. Het programma gáát over enthousiasme. En dat werkt, blijkt wel uit de kijkcijfers.”

De winst van het feit dat DWDD anderhalf miljoen mensen naar een gesprek over water op Mars heeft laten luisteren, is uiteindelijk groter dan het eventuele verlies aan inhoud.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen