Gerard Joling: ‘Je hoort nooit wat van Voice-winnaars’

Gerard Joling vindt dat het winnen van een talentenjacht als The Voice of Holland niet echt veel oplevert. Dat geeft hij aan in weekblad Privé. Je hoort nooit meer wat van Voice-winnaars, aldus Joling. “Bij Popstars, X Factor, The Voice of Holland en al die andere talentenjachten heb je na het winnen een hit, maar vervolgens hoor je nooit meer iets van zo’n winnaar. En als je wint, moet je maar afwachten. Dan vraag je je af: Word ik geboekt? Hoelang duurt het succes?“, zegt hij.

Vervolgens sterven ze een langzame dood, meent Joling. “Dan draaf je drie maanden door omdat de mensen je dan nog kennen, en daarna is het in één keer over.”

Ik kan er niet één opnoemen waarvan ik denk: Nou, die heeft het nu echt heel goed gedaan in de afgelopen twaalf jaar. Die zijn er bijna niet. En in België is het exact hetzelfde.”

Volgens Joling zal dat bij de winnaressen van zijn programma K3 Zoekt K3 anders zijn. “Ze komen in een gespreid bedje terecht. Ze gaan gelijk optreden, de musical in, cd’s opnemen en een film maken, dus ze verdienen gelijk een salaris.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen