Rik Felderhof baalt van minimumloon voor Afrikanen

Foto: NCRVRik Felderhof, bekend van de NCRV-hit Villa Felderhof, baalt een beetje van het minimumloon dat is ingesteld in het Afrikaanse land Tanzania. Dat zegt hij in weekblad Privé. Felderhof heeft een huis in Tanzania, maar heeft dat nu verhuurd. “Afrika was mijn droom, maar als je daar woont, moet je personeel hebben. De regels zijn aangescherpt, de mensen krijgen nu een minimumloon en moeten verzekerd zijn. Ze komen nu ook met grondbelasting, allemaal gezeur. Daar heb ik echt geen zin in.”

De presentator heeft er genoeg van. “Ik wilde in Afrika wonen, leven zonder blauwe enveloppen. Het is ook te duur om er naartoe te gaan. Als mijn kinderen met hun partners komen, moet je eens kijken wat je alleen al kwijt bent aan tickets. Ik nodig uit natuurlijk.”

En dan willen ze allemaal, natúúrlijk, op safari. En dat is óók aan de prijs. Ja, het is een financiële kwestie. Ik werk niet meer, althans niet meer voor de omroep. Dat voel ik wél.”

Tegenwoordig woont Felderhof in een boerderij in Laren. “Maar ik heb ook een auberge in Blaricum gekocht, midden in het centrum, met houten deurtjes en een mooie tuin. Ik word de achterbuurman van Gordon.

Ik zit een beetje op de wip. Het is óf Afrika, óf dit huis. Ik kan niet alles. Er zijn mensen die het heel graag van me willen kopen, maar dan ben ik die plek kwijt en dat vind ik ook zo jammer.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen