Gemengde reacties op barmhartige Joris Linssen

Foto: Studio KastermansJoris Linssen heeft samen met vrienden gekookt voor drie Syrische vluchtelingen. Dat heeft de presentator bekendgemaakt op Facebook. De barmhartige Linssen krijgt gemengde reacties op zijn nobele daad. De meeste mensen prijzen hem, maar anderen scharen hem onder de categorie ‘Gutmensch’. “Wanneer heb je iets gedaan voor de 60.000 Nederlandse daklozen, of zijn die te min voor een maal in huize Linssen?? Daar kun je niet mee scoren“, reageert ene Rolf op Linssens Facebook-post.

Linssen ontving drie mannen, wiens vrouwen nog in Syrië zitten. “Hun vrouwen en kinderen hadden bij je aan tafel moeten zitten!! Maar die zijn achtergebleven in Syrië!! Je laat je vrouw en kinderen niet achter in oorlogsgebied, of ben ik nou gek?“, zegt Thoralf.

Maar dat is volgens Linssen zelf te kort door de bocht. “De onzekere reis (ook op die bootjes naar Griekenland) is erg gevaarlijk, dat heb ik zelf gezien op Lesbos. Het is ook erg duur. Daarom gaat vaak de man alleen. Die probeert dan later zijn vrouw of gezin officieel met het vliegtuig over te laten komen, in het kader van gezinshereniging.”

Ook bij showsites als Glamora.ma zijn cynische reacties te lezen. Zo vindt één van de reageerders dat Linssen een typisch ‘Gutmensch’ is. “Hij is dan ook al helemaal klaar om straks zijn eigen huis uitgeschopt te worden om er wat handophouders in te plaatsen en zelf slaapt hij wel onder de brug. Zo Een Goed Mens Is Het.

Linssen had onder meer geroosterde aubergines, couscous, gebraden kip en gestoofd lamsvlees op tafel staan.

Klik hier voor de Facebook-post van Joris Linssen.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen