BNN-serie Tessa bijna volledige kopie van Rita

Geplaatst op ma 26 okt 2015 om 12:59

Foto: TROSBNN probeert er niet te veel ruchtbaarheid aan te geven, maar regisseur Piet van Rijn kan er vandaag in De Telegraaf niet omheen: de nieuwe BNN-serie Tessa is bijna een volledige kopie van het Deense Rita, dat de 1,3 miljoen Nederlandse Netflix-abonnees al geruime tijd voorbij zien komen in de catalogus van de online videodienst. “Het script is hier en daar wel aangepast. Vooral de grappen zijn vernederlandst. Maar in grote lijnen wordt de verhaallijn van Rita aangehouden.” 

Dat geeft ook niet“, meent Van Rijn. “Niet iedereen kijkt tenslotte Netflix. Er zijn genoeg mensen die heel blij van deze serie gaan worden.

Rita, hier dus Tessa, draait om een wel heel brutale lerares, in Denemarken gespeeld door Mille Dinesen en bij ons door Thekla Reuten. Haar mollige collega wordt in Denemarken gespeeld door Lise Baastrup en bij ons door Esmée van Kampen, bekend van de Plus-reclames.

Van Kampen kent het origineel Rita ook. “Gewoonlijk kijk ik niet naar een rol die al door een ander is gespeeld. Je gaat dan toch proberen iets na te doen. Op advies van Thekla heb ik het dit keer wel gedaan, waardoor het extra spannend is om deze rol te vertalen.”

Ik heb Hanneke wel iets veranderd. Hoe? Dat ga ik natuurlijk nog niet vertellen.”

Tessa is vanaf 26 november te zien op NPO 1. Lees het artikel over de nieuwe serie in De Telegraaf van vandaag, via Blendle.
11 Reacties op “BNN-serie Tessa bijna volledige kopie van Rita”


 1. Karel

  benieuwd naar het programmeren van deze serie. een seizoen telt 8 afleveringen van het origineel.

  Dat zou betekenen dat de serie idd op 26 januari start en dan de laatste op donderdag 14 januari word uitgezonden. Dit zou ook inhouden dat er afleveringen zijn te zien op kerstavond en oudjaars avond.

  Daarnaast op 7 en 14 januari worden de laatste twee afleveringen waarschijnlijk om 21.30 uur uitgezonden, zodat de Wie is de Mol gewoon kan starten op 7 januari om 20.30. Of als ze de serie laten staan op 20.30, Wie is de mol op 21 januair start.

 2. Coeus

  Dokter Tinus bijna volledige kopie van Doc Martin, Danni Lowinski van Danni Lowinski, Meiden van de Herengracht van Lipstick Jungle, Celblok H van Wentworth, Jeuk van Klovn, Charlie van Nurse Jackie, Bar Gezellig van Cheers, Gek op Jack van Everybody Loves Raymond, Aaf van Roseanne, Dagboek van een Callgirl van Diary of a Call Girl, Bagels & Bubbels van Lehiyot Ita, In Therapie van In Treatment, etc. Creatief landje heh…

 3. Marlou

  @Karel, ik denk dat je een foutje hebt gemaakt met de datum. Iets wat op 26 januari begint kan dus niet op 14 januari eindigen.

 4. Anoniem

  PIETERRRRRRR VAN RIJN!!! Geen piet!
  En Thekla is echt de slechtste keuze ooit voor deze rol.

 5. peter

  Ik heb Rita gezien ,ben benieuwd.

 6. Lenny

  Ook hier geldt weer, en ik zal het netjes brengen:

  VERZIN GODVERRRRDOMME ZELF EENS WAT!

  Creatieve armoe. Koop deze serie, breng hem ondertiteld op tv, en verzin zelf een andere serie.

 7. ELG

  de serie begint inderdaad op donderdag 26 november en met 8 afleveringen zou de laatste op donderdag 14 januari te zien zijn.

  ik gok dat ze de eerste 4 afleveringen in 2015 uitzenden ( 26 nov, 3, 10 en 17 december) om 20.30 uur, en de andere 4 op 7,14,21 en 28 januari om 21.30, na Wie is de mol

 8. Calvin

  Ik ga zeker kijken. Rita vond ik erg leuk.

 9. Televisiefreaks

  Interessant om te kijken wat het is en de ruime meerderheid heeft geen Netflix, dus is het voor velen een nieuwe serie en voor anderen kan het leuk zijn om de Nederlandse versie te kijken.

 10. Anoniem

  Tessa?
  Rita?
  Het zal allemaal wel.
  Cruciale vraag:
  wat kost dit nu weer?

 11. Rutger

  Dit lijkt tegenwoordig wel een trend bij BNN, gewoon alles klakkeloos en schaamteloos overnemen. Die nieuwe show Aplaca’s is ook een slap aftreksel van het origineel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.