BNN-serie Tessa bijna volledige kopie van Rita

Foto: TROSBNN probeert er niet te veel ruchtbaarheid aan te geven, maar regisseur Piet van Rijn kan er vandaag in De Telegraaf niet omheen: de nieuwe BNN-serie Tessa is bijna een volledige kopie van het Deense Rita, dat de 1,3 miljoen Nederlandse Netflix-abonnees al geruime tijd voorbij zien komen in de catalogus van de online videodienst. “Het script is hier en daar wel aangepast. Vooral de grappen zijn vernederlandst. Maar in grote lijnen wordt de verhaallijn van Rita aangehouden.” 

Dat geeft ook niet“, meent Van Rijn. “Niet iedereen kijkt tenslotte Netflix. Er zijn genoeg mensen die heel blij van deze serie gaan worden.

Rita, hier dus Tessa, draait om een wel heel brutale lerares, in Denemarken gespeeld door Mille Dinesen en bij ons door Thekla Reuten. Haar mollige collega wordt in Denemarken gespeeld door Lise Baastrup en bij ons door Esmée van Kampen, bekend van de Plus-reclames.

Van Kampen kent het origineel Rita ook. “Gewoonlijk kijk ik niet naar een rol die al door een ander is gespeeld. Je gaat dan toch proberen iets na te doen. Op advies van Thekla heb ik het dit keer wel gedaan, waardoor het extra spannend is om deze rol te vertalen.”

Ik heb Hanneke wel iets veranderd. Hoe? Dat ga ik natuurlijk nog niet vertellen.”

Tessa is vanaf 26 november te zien op NPO 1. Lees het artikel over de nieuwe serie in De Telegraaf van vandaag, via Blendle.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen