Arian Buurman vertrekt als directeur van STER

Arian Buurman vertrekt per 1 januari 2016 als directeur van STER, dat de reclamezendtijd van de NPO-zenders exploiteert. Dat heeft ze besloten ‘in goed overleg met het bestuur’, aldus de STER vandaag. Buurman sluit hiermee een dienstverband af van 18 jaar, waarvan 11 als algemeen directeur. “Vijftig jaar STER is voor mij een natuurlijk en mooi moment om een fantastische tijd af te sluiten, op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen en ruimte te bieden aan een opvolg(st)er“, vertelt ze.

Volgens de STER heeft Buurman bijgedragen aan de ontwikkeling, groei en professionalisering van het bedrijf als kwalitatief toonaangevende mediapartner. “Daarbij werd een forse rendementsverbetering gerealiseerd en kon de organisatie uitgroeien tot een deskundige, eigentijdse marktpartij.”

De STER-inkomsten dragen voor een derde bij aan de omroepbegroting. “Wij zijn Arian dankbaar voor alles wat zij in de afgelopen jaren samen met haar team in een sterk dynamische mediamarkt heeft betekend voor Ster en wensen haar veel succes in haar verdere carrière”, aldus Sam van der Feltz, voorzitter van het STER-bestuur.

Buurman zal zich de komende periode richten op de afronding van lopende projecten zoals het 50-jarig jubileum en de overdracht van verantwoordelijkheden aan haar opvolg(st)er, die later bekendgemaakt wordt.

Buurman was nog de enige omroepbestuurder met een topsalaris: 217.726 euro exclusief pensioenbijdrage. Daar ontstond afgelopen lente ophef over, maar ze weigerde salaris in te leveren.

Nee, ik heb ook geen ‘gebaar’ willen maken na de ophef. Staatssecretaris Dekker deed een ‘moreel appèl’ op iedereen die meer verdiende dan de norm. Maar ik vind niet dat ik iets immoreels doe”, zei ze toen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen