WNL vreest na Peter-gate voor checkbook journalism

Foto: Roland J. ReindersOmroep WNL-baas Bert Huisjes denkt dat Peter-gate ertoe kan leiden dat méér talkshowgasten geld gaan vragen voor hun optredens. Dat heeft hij gezegd op Radio 1. Er is een rel over het feit dat Peter R. de Vries geld vraagt voor zijn talkshowoptredens, naar verluidt 2.500 euro. Daar hebben wel meer mensen oren naar, denkt Huisjes. “Er zijn genoeg showbizzsterren die gaan zeggen: ‘Jullie willen mij toch? Dan betaal je mij maar!’ Je moet uitkijken dat we niet checkbook journalism krijgen.

Ook talkshowgasten die al betaald krijgen zullen meer gaan eisen nu ze het salaris van De Vries weten, denkt Huisjes. “Je krijgt schuivende panelen. Als andere gasten aan tafel denken: als hij 2500 euro krijgt, waarom ik dan niet, ik ben toch ook een goede gast?

Dat De Vries betaald krijgt was al heel lang bekend, maar kwam dinsdag voor het eerst uit op televisie, namelijk in Pauw zelf. “Ik begrijp de verbijstering bij het grote publiek wel. Die wisten dit niet. Misschien moet je er een prijskaartje onder zetten, van: ‘Peter R. de Vries is hier aanwezig dankzij 1500 euro belastinggeld’“, aldus Huisjes.

Zelf heeft Huisjes er geen problemen mee dat Pauw geld betaalt aan De Vries. “Die uitzending was gewoon 25 procent marktaandeel, dus hij heeft ook geleverd naar zijn centen. Peter R. de Vries weet dat hij meer bijdraagt aan het programma dan het programma aan hem.

Huisjes deed zijn uitspraken in het Mediaforum op Radio 1. Deelnemers aan het Mediaforum mogen een factuur sturen voor 100 euro per uitzending.

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen