Ook Omroep MAX wil dramaseries verkopen aan Netflix

Foto: Rick NederstigtOmroep MAX-baas Jan Slagter ziet het net als BNN-VARA wel zitten om uitzendrechten van zijn dramaseries te verkopen aan Netflix. Dat heeft hij laten weten op Radio 1. Het lijkt Slagter prima als publieke omroepen door verkoop aan Netflix wat meer geld verdienen. “Ik ben er een groot voorstander van om dat soort series via Netflix weg te spelen, waardoor je ook weer geld genereert. Je haalt dan geld terug, waardoor je weer meer series kunt maken“, aldus de omroepbaas.

BNN-VARA vroeg het Commissariaat voor de Media of zij de series Feuten, Van God Los en Smeris in licentie zou mogen geven aan Netflix en de mediawaakhond vindt dat prima. Nu buigt de NPO zich erover, maar die is minder enthousiast.

De NPO wil alle publieke omroep-series exclusief aanbieden op zijn eigen videoplatform NPO Plus. “Maar ik vind dat wij onze content op al die platforms moeten kunnen neerzetten. Als dat geld genereert is het prachtig om daarmee nieuwe programma’s te maken“, aldus Slagter.

De MAX-serie Moeder Ik Wil Bij De Revue zou niet misstaan in de catalogus van Netflix, maar daar is de serie niet terug te vinden. “Dat mag ik niet doen. Ik zou dat graag willen doen, maar het mag niet. Dat moet van de NPO dan op NLZiet.

Zelf heeft Slagter ook een abonnement op Netflix. “Ik heb één serie die ik echt volg op Netflix. Als ik daar aan begin zit ik met mijn vrouw tot half vier of half vijf ’s nachts te kijken en dan zeggen we: ‘Zullen we er nog één?’

Het einde van zo’n aflevering zorgt ervoor dat je verder wil kijken. Wat ze wél mooi doen, vind ik, is dat je na drie afleveringen achter elkaar de melding krijgt: ‘Weet je zeker dat je verder wil kijken?’ Dan moet je echt ‘ja’ klikken.

Omroep WNL vindt het eveneens een goed idee om uitzendrechten van dramaseries van publieke omroepen te verkopen aan Netflix.

Lees ook: BNN-VARA mag series aan Netflix verkopen (gisteren)

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen