‘Nederland klaar voor Meiden van de Herengracht’

Foto: SBSAlweer een spannende avond voor Net5. De tv-zender ziet vanavond om half tien, direct na Grey’s Anatomy, de nieuwe vrouwenserie Meiden van de Herengracht in première gaan. Actrice Kim Pieters zegt in De Telegraaf te hopen op een tv-hit. “Velen zitten al jaren te wachten op weer een lekkere vrouwenserie. Dat merk ik al sinds het stoppen van Julia’s Tango. Daar ben ik zo vaak op aangesproken: dat het zo’n fijne serie  was, waarom er geen vervolg komt. Nederland is klaar voor iets vergelijkbaars.”

De nieuwe Nederlandse serie heeft wat raakvlakken met Sex and the City, maar volgens Pieters zijn de verschillen groter. “In Sex and the City gingen de gesprekken tussen de vriendinnen vaak ook over de jurkjes die ze aan hadden. Wij zien er ook mooi uit, maar maken daar niet veel woorden aan vuil.”

De serie is vernederlandst, we zijn iets minder hysterisch en nuchterder“, maar, zo zegt ze: “Je zal ons niet op de fiets door Amsterdam zien rijden. Wij verplaatsen ons per taxi.

De drie hoofdpersonages van Meiden van de Herengracht zijn dan ook drie jonge vrouwen die het allemaal gemaakt hebben in de wereld mode, tv en tijdschriften.

Meiden van de Herengracht neemt het op tegen een detective op NPO 1, Beste Kijkers op RTL 4 en Krijg De Kleren op RTL 5.

Gisteren was het ook al een spannende dag voor Net5. Toen begon de grote nieuwe woonshow House Rules Holland. Er keken net geen kwart miljoen mensen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen