MBH maakt plaats voor gezwets over oesterzwammen

Geplaatst op wo 23 sep 2015 om 12:23

De vooravond van NPO 2 gaat behoorlijk versuffen. Nog anderhalve week mag de kijker lachen om het geliefde Man Bijt Hond, waarna het plaats moet maken voor het nieuwe BinnensteBuiten. En dat programma heeft een wel heel erg hoog GroenLinks-karakter. “Onderwerpen zijn onder meer: huizen gemaakt van boomstammen, een driekamerflat met 200 cactussen, bijenkassen op het dak en oesterzwammen kweken op koffiedik“, maakt een woordvoerder van KRO-NCRV vandaag bekend.

Maar dat zijn niet de enige spannende onderwerpen die BinnensteBuiten in petto heeft. Een vissenasiel, een moestuin voor de hele buurt en schapen in een duingebied komen ook aan bod.

BinnensteBuiten wil de kijker ‘inspireren om bewust te genieten van lekker leven’, maar het is nog maar de vraag of hier een groot publiek op zit te wachten. De Man Bijt Hond-kijker rent in elk geval gillend weg.

Man Bijt Hond is het meest bekeken vooravondprogramma van NPO 2 met dagelijks bijna 400.000 kijkers. De zenderbaas die in al zijn wijsheid heeft besloten om dit programma van de buis te halen, zal er nog een zware dobber aan hebben om dit soort aantallen te evenaren met gezwets over oesterzwammen.

De laatste aflevering van Man Bijt Hond is op 2 oktober. Drie dagen later begint BinnensteBuiten, dat dagelijks om 18.50 uur te zien zal zijn op NPO 2.
14 Reacties op “MBH maakt plaats voor gezwets over oesterzwammen”


 1. Rob

  Lekkere objectieve berichtgeving hiero zeg!

 2. variabel

  Misschien moeten wij eerst een cursus volgen om dat programma te kunnen begrijpen.

 3. magikookwatzeggen

  Objectiviteit kent MC niet. Die titel slaat nergens op MC!

 4. Harry

  Groen Links geeft helemaal niet om het milieu. Zij vinden dat Nederland volgebouwd moet worden voor immigranten.

 5. Wendelien

  Geef het een kans!

 6. Lex

  Man Bijt Hond is al jaren niet meer wat het geweest is. Zure tv waarin gekke mensen belachelijk worden gemaakt door onervaren verslaggevers. Lekker respectvol. Volkomen terecht dat dat van de buis verdwijnt en plaats maakt voor iets nieuws.

 7. Harry

  d

 8. Harry

  Prima als deze site meningen loopt te verkondigen maar presenteer het dan niet als nieuws maar als een blog. Dit artikel slaat helemaal nergens op.

 9. Mario

  @ Harry. Ik heb nieuws voor je: mc IS een blog… Deze kritiek is natuurlijk volstrekt op zijn plaats. Als je je best bekeken vooravondprogramma de nek omdraait, ben je niet goed…

 10. 123

  @Rob (“Lekkere objectieve berichtgeving hiero zeg!”) en anderen daarna: helemaal mee eens! Dit is zo’n beetje het meest ongenuanceerde bericht wat ik hier ooit heb gelezen.

  Misschien zou men ook eens kunnen ingaan, op het feit dat Man Bijt Hond door de bezuinigingen ten onder is gegaan. Menig breedgedragen PO-programma moet voldoen aan bepaalde eisen, en blijkbaar voldeed MBH daar niet meer aan. :/

 11. Don II

  Misschien is Man bijt hond iets voor SBS6, zou misschien goed passen in het rijtje Bonje met de buren en het nieuwe programma van Frank Visser.

  Zou me niks verbazen als ze het overkopen of Talpa een goedkope kopie laten maken.

 12. Levi

  Ah wat leuk, MC gaat een nieuwe hetze beginnen! Laat me raden? Eerst dagelijks laten weten hoe slecht het wel niet scoort en in het weekend een gemiddelde benoemen wat slecht is. En uiteraard in ieder bericht vermelden dat NPO2 (en vooral de zendermanager noemen) besloot het succesvolle Man bijt hond te vervangen voor iets met oesterzwammen!

 13. Henk

  Wat is dit ook een baggersite ook.

  Hou je mening lekker voor je, of haal die kop weg dat dit een nieuwssite is.

 14. Jacques

  Doodzonde om Man Bijt Hond te vervangen ….
  ook gisteravond weer in de Top 3 van NPO 2!

  Weer een slachtoffer van het werk van de Netmanager :
  door DWDD op NL 1 te plaatsen (kijkcijfers zijn nu weer van DWDD op NPO 3)
  verdwijnt : Lingo – MBH – 7% MA van NPO3 :

  enige wat nu nog te doen is : NPO 3 op heffen.

  Voor zulke kamikaze akties heeft de Publieke omroep geen VVD-staatsscecretaris meer nodig! Men kannabiliseert zichzelf, waarom?????

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.