Katja vindt minder amusement bij NPO prima

Foto: TROSKatja Schuurman begrijpt de wens van staatssecretaris Sander Dekker om puur amusement bij de NPO te weren. Dat laat ze blijken in een interview met Nu.nl. Schuurman pleit voor een relevantere NPO. “Dat de NPO relevanter moet worden, kan ik me heel erg in vinden. Er is echter een verschil tussen een ‘beetje entertainment’ en ‘helemaal entertainment’. Je moet als kijker ook wel eens lekker achterover kunnen blijven zitten. Maar bij voorkeur mag het wel ergens over gaan.

Omroepbazen als Jan Slagter zijn bang dat kijkers weglopen als het amusement verdwijnt bij de NPO, maar Schuurman denkt daar anders over. “Ik denk niet dat de kijkers afhaken zodra de NPO wat minder amusement brengt.

Schuurman, die doorbrak met Goede Tijden Slechte Tijden en volledig naakt te bewonderen was in Playboy, wil zelf tegenwoordig ook ontzettend relevant zijn. Sterker nog: ze wil de wereldwijd veelgeprezen documentairemaker Louis Theroux achterna.

Het lijkt me te gek om programma’s à la Louis Theroux te maken. Dat je dan in andermans leven mag duiken vind ik te gek. Er staan een aantal programma’s in de planning die daarop aansluiten en wie weet gaan we daarmee door.

Vanavond is Schuurman te zien met het nieuwe programma Alles Voor Je Kind over gezinnen met talentvolle kinderen. De uitzending begint om 22.15 uur op NPO 1, direct na Hoe Heurt Het Eigenlijk.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen