Freek Vonk maakt opnieuw kans op Gouden Stuiver

Freek Vonk maakt dit jaar opnieuw kans op een Gouden Stuiver, de prijs voor het beste kinderprogramma. Hij is in de race met zijn kinderserie Freek in het Wild. Dat is vanavond bekendgemaakt in het Jeugdjournaal. Vonk neemt het op tegen twee andere genomineerden: het programma Puberruil Zapp met Ajouad El-Miloudi en de serie Brugklas. “De uitreikijng is 15 oktober, hè? Nou, heel gelukkig kom ik de dag ervoor weer aan op Schiphol, dus ik ben er gewoon bij“, zegt Vonk.

De ex van Eva Jinek is in zijn nopjes. “Geweldig! Oh, fantastisch. Helemaal geweldig. Ik had het stiekem al een klein beetje gehoopt.

Ook El Miloudi is enthousiast. “Het programma loopt al een tijdje en verdient het. Het bestaat al een tijdje en we hebben veel pubers gevolgd.

Brugklas-meiden Britt en Belle gaan op zoek naar een jurk. “We hebben het niet zien aankomen, maar we hebben het wel gehoopt!”

Vorig jaar was Freek in het Wild ook genomineerd, maar toen ging Checkpoint er met de prijs vandoor. De derde genomineerde vorig jaar was Wie is de Mol junior.

De Gouden Stuiver wordt uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op 15 oktober.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen