Mattie Valk: ‘Beau moet eens op veilig spelen’

Foto: RTLQ-music-dj Mattie Valk denkt dat Beau van Erven Dorens zijn comeback bij RTL beter niet had kunnen maken met de hypnoseshow You’re Back In The Room. Dat heeft hij laten weten op de radio. Valk denkt dat een minder controversieel programma beter had geweest. “Toen ik zag wat Beau ging doen, dacht ik: een hypnoseshow? Als ik de baas van RTL was, had ik dat niet gedaan. Waarom laten ze Beau toch altijd de hete kolen uit het vuur halen?“, vraagt de radiomaker zich af.

De collega’s van Van Erven Dorens komen er maar makkelijk vanaf, vindt Valk. “Linda de Mol zit weer een weekje veilig in haar zomertuin. Laat haar een keer een moeilijk format presenteren.”

Een onverstandig besluit van RTL’s tv-baas Erland Galjaard, vindt Valk. “Als ik de baas was van RTL, had ik gezegd: hier heb je twintig dozen met Deal or no Deal, ga even lekker in een comfortabele zone zitten, weet je wel.”

Waarom heeft Beau altijd zo’n behoefte om die lastige formats te doen? Ik gun het succes hem zo. En dan zie ik zo veel mensen die totaal nul risico nemen en dan komt het allemaal maar aanwaaien.”

Beau steekt zijn kop boven het maaiveld uit en lang niet alles is gelukt. En dan nu een hypnoseshow. Dan denk ik: Beau, waar begin je weer aan?

You’re Back In The Room begon vrijdag met bijna 1 miljoen kijkers op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen